La Policia Local de Sagunt participa en una jornada formativa en matèria d'habitatge turístic

L'acció instructiva compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt i el Servei Territorial de Turisme de la Generalitat Valenciana

La col·laboració entre el Servei Territorial de Turisme i l'Ajuntament de Sagunt va començar ahir amb una jornada formativa en matèria d'habitatge turístic. Esta acció instructiva, realitzada en coordinació amb el Servei Territorial de Turisme, es va organitzar sobre la base d'un acord del ple municipal en el qual es va establir la col·laboració entre l'Ajuntament de Sagunt i la Generalitat Valenciana en plans d'inspecció contra l'intrusisme.

En la jornada formativa va participar la regidora de Policia Local, María José Carrera, i la regidora de Turisme, Natalia Antonino. Cal esmentar també la intervenció del cap del Servei Territorial de Turisme de València; el comissari principal de la Policia Local i la tècnica de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt.

La regidora de Turisme ha manifestat: «Avancem en governança col·laborativa amb altres administracions, la qual cosa permet posar en marxa els mecanismes per a avançar com a municipi turístic». Per la seua banda, la regidora de Policia Local ha declarat: «És fonamental que els i les agents disposen de la formació adequada per a atendre les noves realitats amb les quals ens trobem». Així mateix, la regidora ha indicat que l'objectiu és que puguen supervisar el compliment de la normativa turística per a posar fi a l'oferta il·legal i la competència deslleial i ha explicat que este tipus de jornades, permeten, a més, millorar la comunicació entre administracions.

D'esta manera, el personal tècnic i d'inspecció del Servei Territorial de Turisme va impartir als comandaments policials presents en la jornada instructiva formació relativa a l'habitatge turístic i la seua regulació. Al mateix temps, es van crear les bases de col·laboració per a la posada en marxa d'un dispositiu policial que verifique la legalitat d'estos habitatges, així com qualsevol altra problemàtica que es poguera generar entorn d'estes. Durant les prop de dos hores que va durar la reunió formativa, es van posar sobre la taula diverses casuístiques i situacions amb les quals el Servei Territorial de Turisme es troba diàriament en la labor d'inspecció.

Al fil d'esta col·laboració, s'ha abordat també la qüestió de l'intrusisme en l'activitat professional de guies turístics. Així mateix, s'ha indicat la quantia de les sancions que es recullen en la Llei 15/2018, de 7 de juny, de turisme, oci i hospitalitat de la Comunitat Valenciana, depenent de si la falta és lleu, greu o molt greu.