La Policia Nacional i Serveis Socials fan una xarrada sobre seguretat per a majors

La finalitat d'esta activitat és afavorir el benestar i la seguretat de les persones d'avançada edat

El Servei de Participació Ciutadana de la Policia Nacional, amb la col·laboració del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt, ha impartit este matí una xarrada en el Consell Agrari per a persones majors amb el lema ‘Consells de seguretat per a majors’.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor de Serveis Socials, Alejandro Sotoca, han assistit a la presentació de la xarrada. Darío Moreno ha ressaltat la importància de la informació i la prevenció: «Per poder estar protegits és imprescindible que tinguem la informació adequada i particularment en el sector de població major s'estan donant determinades activitats que hem de previndre entre tots i totes».

El regidor de Serveis Socials ha anunciat: «Seguirem durant este any fent estes xarrades, que són importants per al dia a dia». La intenció, segons ha explicat Sotoca, és realitzar xarrades sobre primers auxilis per als majors. Així mateix, ha expressat: «Jo crec que tindre este tipus de xarrades ens ensenyarà com actuar en determinades situacions».

Els organitzadors han convocat totes les associacions de majors del municipi i les persones que participen en els tallers de memòria i músico-teràpia del programa ‘No et pares’. L'alcalde ha explicat: «Estes xerrades que organitza la Policia Nacional conjuntament amb el nostre departament de Serveis Socials són clau per a l'autoprotecció, perquè cada persona realment puga evitar exposar-se, puga evitar qualsevol risc, però també per a poder divulgar quines són les pràctiques delictives més freqüents i que entre tots i totes les puguem evitar».

La xarrada ha comptat amb la presència d’aproximadament 50 persones i és la segona xarrada sobre seguretat per a majors. La primera de les quals va tindre lloc en el Centre Cívic Antic Sanatori el mes passat.

L'objectiu d'esta activitat és afavorir el benestar i la seguretat de les persones majors del municipi. Així, Moreno ha afirmat que «una societat més informada és una societat més protegida».