La recreació històrica romana de “Saguntum Civitas” va ser tot un èxit

L'acte, que va tenir lloc en el Teatre Romá, es va realitzar amb motiu de la declaració de Sagunt com a Capital Valenciana de la Romanització i com a pas previ cap a la candidatura de Patrimoni de la Humanitat
Imagen 1Imagen 2


 

La recreació històrica romana de “Saguntum Civitas” amb motiu de la declaració de Sagunt com a Capital Valenciana de la Romanització va ser tot un èxit, ja que una gran afluència de públic va omplir el Teatre Romà. L'acte, organitzat per l'Ajuntament de Sagunt i “Saguntum Civitas” és un dels passos previs que està donant la ciutat cap a la candidatura de Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, entre els quals es troba també el cicle de conferències que s'ha organitzat entorn del patrimoni històric. A l'acte de recreació va assistir l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i altres membres de la corporació.
 
Les activitats van iniciar amb una “Pompa Romana”, una desfilada triomfal de caràcter religiós, que va començar en el Teatre Romano i va recórrer els carrers Castell, Camí Reial, Plaça Antiga Moreria, Horts, Plaça Cronista Chabret fins que els romans van tornar de nou cap al Teatre Romano, on van representar la “Precatio”.


Durant la “Precatio” es va recrear una cerimònia religiosa dedicada als déus que tenien temple a Sagunt, Marte, Isis i Diana. Els déus, van ser acompanyats d'un aquilifer, un estendard, a més d'un cornu, lictores i magistrats, com a acompanyants de Diana; així com patricis i nobles, acompanyants del déu Bacus, un altre dels déus protectors de Saguntum. A més, en aquest acte religiós es va beneir als governants perquè tingueren èxit en el procés de Sagunt Capital Valenciana de la Romanització. Concretament, en el seu camí cap a la candidatura de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat.