La regidora d’Hisenda confirma que el milió d’euros d’ajuda a la reindustrialització estarà disponible en la pròrroga dels pressuposts de l’Estat

Teresa García explica que l’Ajuntament de Sagunt havia entregat la documentació que li corresponia i que el tancament avançat del pressupost de l’Estat en agost ha provocat que quedara pendent el conveni
Imagen 1
La regidora delegada d’Hisenda i Presidència, Teresa García, ha declarat: “Hem confirmat que efectivament que el milió d’euros de la reindustrialització corresponent al Camp de Morvedre, si es fa una pròrroga dels pressuposts del 2016, estarà disponible per a la seua execució en el 2017”. D’aquesta manera dona resposta als que han afirmat que el milió d’euros de la subvenció s’havia perdut.
  
Respecte del 2016 s’ha d’explicar que en tractar-se d’una subvenció nominativa de forma directa no hi ha un termini específic per a presentar-la, segons ha explicat. “El ministeri en diverses conversacions que hem mantingut ens va enviar una base quant al contingut i quant a allò que podíem demanar i a partir d’aquell moment començarem a treballar en la proposta que ells admetrien en la seua tramitació. En este procés que començà en juny, se suposa normalment que les ajudes com a molt tard han d'estar presentades en juny per a poder tindre un conveni en octubre i executar-les en eixe any o en l'any posterior. Nosaltres en juny presentarem els projectes que havíem de presentar, estàvem elaborant el conveni corresponent a través de la conselleria, perquè evidentment l’Ajuntament no pot elaborar un conveni sinó que és la conselleria. L’ajuntament va entregar tota la documentació que a ell li corresponia i el tancament de pressuposts que va fer el senyor Montoro va pillar durant el procés de la tramitació d’eixe conveni que no era responsabilitat de l’Ajuntament perquè ja havia entregat tota la documentació”, ha detallat Teresa García.
 
També ha argumentat que normalment un tancament de pressuposts que és fa en octubre facilitava tota la tramitació i la presentació de la documentació administrativa que feia falta aportar per a poder aprovar el conveni, però el que ha passat és que el tancament de pressupost enguany s’ha avançat a principis d’agost, amb la qual cosa l’ajuda queda retinguda durant eixa tramitació. “Açò no vol dir, que és el que volem transmetre, que eixe milió s'haja perdut. En la pròrroga de pressuposts eixe milió està actiu i en el cas que es feren uns pressuposts nous nosaltres hem sol·licitat també al Ministeri d’Indústria que la incorpore de forma directa i que no haja de ser a través d’una esmena que se haja d'habilitar eixa ajuda perquè entre altres coses enguany, en 2016, ja tenim una proposta d’un pla de reindustrialització elaborat de manera participativa i estem treballant també en la materialització d’un pacte per la indústria que facilitarà l’aplicació d’eixes ajudes que són necessàries per a la recuperació dels nostres polígons industrials de cara a la seua comercialització i a la seua posada en valor”, ha afirmat la delegada de Presidència.
 
En qualssevol cas, la tramitació feta enguany servirà perquè l’execució de l’ajuda puga arribar abans, ja que segons ha dit: “En 2017 en tindre ja el projecte avançat i consensuat amb Indústria, caldria acabar la documentació per a l’elaboració del conveni amb Conselleria, però sí que podríem anar més apresa perquè és una actuació que pot tramitar-se d’una manera molt més ràpida que l’anterior donat que havien d’elaborar-se els protocols d’actuació que no estaven elaborats i tot això retarda encara més totes les tramitacions administratives”.