La regidora de Cultura es reunix amb el reconegut ballarí valencià Alfonso Palencia

Després de la reunió, les dos parts van acordar que Alfonso Palencia vinga a Sagunt a oferir una de les seues actuacions en els pròxims anys

La regidora de Cultura, Ana María Quesada, s'ha reunit recentment amb el ballarí i coreògraf valencià Alfonso Palencia. La reunió va sorgir després d'una projecció del seu ballet Las cuatro estaciones que es va dur a terme amb música de Vivaldi el passat 1 de juliol en una activitat promoguda per l'Associació Cultural Nautilus.

"El compromís és que, d'una manera o d'una altra, puga vindre a Sagunt a mostrar-nos tot el seu art", assegura Ana María Quesada després de la reunió amb Alfonso Palencia. A més, la regidora de Cultura agraïx la labor de l'Associació Cultural Nautilus quant a "la difusió del coneixement, de la cultura i de tot allò que consideren que puga ser interessant per al nostre municipi i per a la nostra societat".

Actualment, Alfonso Palencia és director de ballet i coreògraf cap del Teatre Municipal de Bremerhaven (Alemanya), càrrec que ocupa des de 2022. Va començar la seua formació de dansa en el Conservatori Estatal i la va continuar a partir de 1985 en el Centre International de Danse Rosella Hightower de Cannes. Després va estudiar a l'Escola de Ballet de San Francisco en 1992 i en 1995 va completar la seua formació en dansa clàssica i moderna a Hamburg i va formar part de diverses produccions de John Neumeier amb el Ballet d'Hamburg.

En 1995, Palencia es va traslladar al ballet del Musiktheater im Revier Gelsenkirchen amb Bernd Schindowski abans de ser contractat com a solista en el Gärtnerplatztheater de Munic en 1997. També va ballar en la Komische Oper de Berlín, el Ballet de Leipzig, el Ballet Nacional Txec, el Ballet Nacional de Portugal i el Ballet del Teatre Estatal d'Augsburg.

Després d'una exitosa carrera de dansa com a solista, Palencia va començar a ensenyar en el Ballet del Teatre Estatal d'Augsburg en 2011. En 2012, li van oferir el lloc de mestre de ballet i assistent coreogràfic en el Landestheater Eisenach. En 2013 va ser l'últim participant convidat com a coreògraf al reconegut Concurs Internacional de Ballet i Coreografia de Pequín. Un any més tard, Theatre Hagen va nomenar a Palència mestre de ballet i assistent de coreografia.

En 2017, Palència va ser nomenat director de ballet del Theatre Hagen, per al qual va crear diverses produccions, entre elles Dancing Souls, Cinderella i Move On. La seua estètica és emocionalment, commovedora i té un estil contemporani i neoclàssic que és únic i arriba al seu públic, tal com asseguren des de la delegació de Cultura.

A partir de 2019, Palencia va treballar internacionalment com a mestre de ballet i coreògraf independent. En 2021 va rebre el premi de la Organ Donation Network NRW per promoure la donació d'òrgans de la Societat Alemanya de Trasplantaments amb la seua coreografia Organ Danse Changes Lives.