La regidoria d'Activitat Física, Salut i Esports presenta la I Trobada 'L'Esport amb la Diversitat Funcional'

Esta jornada es desenvoluparà el diumenge 3 de desembre al Triangle Umbral, el carrer Maestrat i el col·legi Tendre Galván, coincidint amb el Dia Internacional de la Diversitat Funcional

La regidoria d'Activitat Física, Salut i Esports de l'Ajuntament de Sagunt col·labora en l'organització d'unes jornades per a donar visibilitat a la diversitat funcional per a diumenge que ve 3 de desembre, promogudes per Discamp. La I Trobada “L'Esport amb la Diversitat Funcional” es desenvoluparà al Triangle Umbral, el carrer Maestrat i el CEIP Tendre Galván del Port de Sagunt, coincidint amb el Dia Internacional de la Diversitat Funcional.

En la presentació d'este esdeveniment esportiu i social, celebrada a la Via del Pòrtic, han participat el regidor d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón, i la directora general de Discamp, Concha Peiró. També han assistit el president del Club Morvedre Triatlón, Ximo Catalán i el director de l'Escola Club Triatlón Huracán Puerto de Sagunto.

Les jornades compten, a més, amb la col·laboració de diverses entitats esportives tant de Sagunt com d'altres localitats, com ara Morvedre Triatlón, el Atlético Morvedre FS, el Club Balonmano Puerto Sagunto, el CF Mare Nostrum Puerto de Sagunto, l’Escuela Club Triatlón Huracán Puerto de Sagunto, el club de montanya RoTiPet y el club Canes de Élgar.

El regidor d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón, ha volgut donar les gràcies a l'associació Discamp: «Ja des de molts anys ha demostrat el seu compromís social, i en este cas anant més enllà.» A més ha ressaltat que este esdeveniment és «un moment fonamental perquè es done suport a la discapacitat, este és un dels objectius principals del departament d'Activitat Física, Salut i Esports, la promoció d'afavorir la inclusió esportiva, eliminar barreres, que ningú es veja limitat per a poder practicar esport»

Este esdeveniment es durà a terme durant el matí del diumenge, començant a les 9.30 hores amb la instal·lació d'estands i concloent a les 12.30 hores amb l’entrega d'agraïments. Les associacions i clubs esportius que participen podran posar un estand informatiu, de difusió de la seua entitat, venda de loteria nadalenca, exhibició de manualitats o qualsevol altre producte que realitzen, així com una recollida de donatius. A més, assistiran esportistes d'elit del municipi i d'altres localitats.

Així mateix, a través dels clubs s'exhibiran diversos esports, com per exemple duatló, carrera de relleus, bàsquet i handbol en cadira de rodes, tenis adaptat, skite… També hi haurà tallers sobre diversitat, en relació amb l'esport, el salvament, les limitacions de la vida diària, etcètera, on podrà participar la ciutadania. Hi haurà, a més, un sorteig solidari en benefici del Banc d'Aliments. La jornada finalitzarà amb l’entrega d'agraïments als esportistes i clubs que secunden i participen en l'esdeveniment.

Per la seua part, la directora general de Discamp, Concha Peiró ha ressaltat que «la millor manera de celebrar el dia de la Diversitat Funcional és estar acompanyats pels nostres clubs esportius, i que ens brinden el seu suport i ens mostren com adapten les seues activitats perquè siguen accessibles a totes les persones».