La regidoria d'Esports presenta la programació per a la celebració dels dies mundials de l'Activitat Física i de la Salut

Per primera vegada, l'Ajuntament de Sagunt celebra el Dia Mundial de l'Activitat Física i el Dia Mundial de la Salut davall el lema ‘El moviment és vida’. Durant els dies 1, 3, 4 i 5 d'abril es duran a terme diverses activitats esportives

El pròxim dia 6 d'abril se celebra el Dia Mundial de l'Activitat Física, i un dia després, el Dia Mundial de la Salut. Amb este motiu, la regidoria d'Activitat Física, Salut i Esports de l'Ajuntament de Sagunt ha desenvolupat un programa d'activitats esportives per als dies 1, 3, 4 i 5 d'abril. El programa recull propostes de les tres àrees de treball de la regidoria: Activitat Física i de Salut (AFS), Activitats Escolars (AES) i Activitats al Medi Aquàtic (AMA).

El regidor d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón, ha presentat el programa d'activitats, acompanyat per tècnics municipals. Timón ha destacat que és la primera vegada que l'Ajuntament celebra estes dos dates i «la idea és consolidar-ho per a pròxims anys». El regidor també ha ressaltat que és un calendari «molt complet d'activitats» en el qual aprofiten el potencial de les instal·lacions i la base dels programes municipals que desenvolupen durant tot l'any: «Això és molt important perquè aconseguim arribar a totes les edats i fer l'activitat física i l'esport més accessibles per a tothom. Crec que és la millor manera de promocionar uns hàbits de vida saludables». Javier Timón ha manifestat que un municipi tan esportiu com Sagunt havia d'incorporar-se a estes celebracions i ha acabat animant tota la població a participar-hi.

Les activitats físiques i de salut seran en pavellons i en ruta, i es duran a terme els dies 4 i 5 d'abril. Concretament, es realitzaran en la pista interior del Poliesportiu José Veral i a l'Aula de Salut. Tota la ciutadania podrà gaudir d'estes activitats que inclouran balls de saló, pilates, ioga o expressió corporal. Des del Poliesportiu René Marigil eixiran les expedicions de senderisme (nivell mitjà i baix).

Pel que respecta a les activitats escolars, el dilluns 3 d'abril l'alumnat de 1r de l'ESO podrà practicar surf, voleibol, handbol, lluita, tenis i rugbi a la platja del Port de Sagunt. Així mateix, es realitzarà un vídeo de l'alumnat celebrant el Dia Mundial de l'Activitat Física realitzant activitats especials en el Programa de l'Esport en Edat Escolar (PEEE).

Quant a les activitats al medi aquàtic, estes seran els dies 1, 3 i 4 d'abril. Els qui vulguen participar-hi han d'inscriure's prèviament en la piscina Almudàfer i en la piscina de la Casa de la Joventut. Les activitats es realitzaran en eixes mateixes piscines municipals. Inclouran classes de natació per a majors de 60 anys, així com unes altres d’aquafitcros i aquafitnes.