La regidoria de Cultura presenta la programació cultural del pròxim trimestre

D'entre la variada agenda de la tardor de teatre, cinema per a tots els públics i música, destaca la representació de l'obra “La ciutat factoria” com a part dels actes en commemoració del Centenari de la Siderúrgia
Imagen 1Imagen 2
 


La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt ha presentat la programació trimestral de la tardor que destaca pels nombrosos actes per a tots els públics, així com pels diferents esdeveniments relacionats amb els 100 Anys de Siderúrgia.

 

El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona assenyala que “després d'un estiu ple d'activitat cultural, encetem la programació de tardor de l'Ajuntament de Sagunt amb més força que mai si cap. Tenim quatre mesos per davant per a continuar amb els actes commemoratius del Centenari de la Siderúrgia, on cal destacar l'espectacle teatral ‘La ciutat factoria’, que explica l'origen de la siderúrgia en el nostre poble, així com molts actes més amb exposicions, conferències, cinema, etc.”.

 

Tarazona assegura que la temporada de música “la començarem amb el consagrat autor Alberto San Juan i continuarem amb altres artistes com Paco Muñoz i companyies de la talla de Arden Teatre o Bambalina Teatre. I, per descomptat, el nostre suport als nostres artistes i companyies que estan pràcticament en tot el ventall d'arts, tècniques, siga teatre, danses o unes altres com la pintura. I també el clàssic que fem tots els anys que complix 25 anys, el ‘Festival de Titelles’. Creiem que és una oferta cultural àmplia i de qualitat equilibrada”.

 
 

Teatre

 

La programació teatral per als mesos d'octubre, novembre i desembre destaca, entre altres obres, per la representació de La ciutat factoria, d'Albert Forment, que explica el naixement de la fàbrica en el Port de Sagunt i que forma part de l'agenda d'actes en commemoració del Centenari de la Siderúrgia. Esta obra tindrà lloc el dijous 26 i el divendres 27 d'octubre, a les 21 hores, i el dissabte 28 i el diumenge 29 d'octubre a les 20 hores, en la Casa Municipal de Cultura (c/ Progrés, 9) i estarà dirigida per Amparo Vayá i interpretada per membres de l'associació cultural de teatre Passió per Sagunt.

 

Quant a les diferents obres que es representaran durant el trimestre es troba la tragicomèdia La millor cançó del món, del Punt de la I; Cul kombat, de Companyia Patricia Pardo o La Guerra dels mons 2.0, de L'Horta Teatre, totes en valencià.

 

Durant la tardor també es representaran obres en castellà com la comèdia musical Iberian Gangsters, de Teatre Meridional; l'espectacle de dansa contemporània A-normal o la oveja errante, de La Siamesa o la tragèdia Shakespeare a Berlín, de Arden Producciones.

 

També tornarà al desembre el XXV Festival de Titelles al Centre Cultural Mario Monreal amb les obres Kiti Kraft i El Soldadet de Plom.

 

Música

 

La música també serà protagonista en la programació cultural de la tardor. Cal destacar el recital poètic-musical que oferirà l'actor Alberto San Juan al costat de la guitarra de Fernando Egozcue en el Centre Cultural Mario Monreal, el 23 de setembre. També, el mateix auditori celebrarà el quart aniversari de la seua inauguració, el dissabte 14 d'octubre, amb un concert a piano interpretat per Rubén Lorenzo.

 

La glorieta serà el lloc on se celebre el Concert d'Intercanvi 2017, de la XIV Campanya de Intercanvis patrocinada per l'Institut Valencià de Cultura, per part de l'associació Amics de la Música Tradicional Dolçainers de Sagunt i la colla de dolçainers i tabaleters El Soroll de Castelló de la Plana.

 

Per la seua banda, el grup local Germans Caballer celebrarà un any més el FolkaSagunt, on interpretarán música folk i tradicional al costat d'amics convidats, així com unes audicions per a escolars.

 

També tornaran l'esdeveniment A Colps del grup de percussió Amores, que ompliran el Centre Cultural Mario Monreal a ritme de percussió homenatjant a diferents compositors internacionals. També tindrà lloc unes audicions per a escolars del municipi.

 

Paco Muñoz, o el jazz de Lourdes Trujillo i Sergi Rajadell amb el piano de Begonya, seran unes altres de les activitats musicals programades per al trimestre pròxim. A més les agrupacions musicals del municipi programaran concerts gratuïts al llarg del trimestre en els diferents auditoris de Sagunt i del Port de Sagunt.

 

Cinema

 

El Centre Cultural Mario Monreal acollirà dos cicles de cinema totalment gratuïts durant els pròxims mesos. D'una banda la programació de Diumenges de Cinema amb el cicle Tren d’ombres portarà a la pantalla del centre cultural films com a El asesinato en el Orient Express o El expreso de Chicago. D'altra banda torna el festival Novembre Negre en el qual es projectaran les pel·lícules Borsalino (França, 1970) del cineasta Jacques Deray i Uno de dos (França, 1998) del director Patrice Leconte.

 

I com no podia ser d'una altra manera, el cinema infantil també té el seu protagonisme en la programació de la tardor. Les vesprades dels diumenges 22 d'octubre, 19 de novembre i 10 de desembre es projectaran les pel·lícules Atlantis, l’imperi perdut (USA, 2001), Toy Story 3 (USA 2010) i La llegenda de Sarila (Canadà, 2013), en versió en valencià. Serà a la fi de desembre quan la programació de cinema infantil de nadal adquirisca el protagonisme amb la projecció de les pel·lícules Neu i els arbres màgics (França, 2013), el dijous 28, i L’hivern i la primavera al regne d’Escampeta (França, 2008), el divendres 29.

 

Exposicions

 

La Casa Municipal de Cultura, el Centre Cultural Mario Monreal i el Centre Cívic Antic Sanatori acolliran durant el pròxim trimestre un total de deu exposicions de fotografia i pintura entre les quals es troben les emmarcades en els actes en commemoració del Centenari de la Siderúrgia o les de la Universitat Popular.

 

100 anys de siderúrgia

 

A la fi de setembre tornen els diferents actes del programa que durant tot l'any s'estan celebrant al voltant del centenari de la siderúrgia. Conferències, visites guiades, exposicions o cinema seran alguns dels actes relacionats amb la siderúrgia que tindran lloc durant els pròxims mesos. L'esdeveniment més important d'esta part del centenari serà la representació de l'obra ‘La ciutat factoria’, del dijous 26 al diumenge 29 d'octubre.