La regidoria de Turisme celebra els tres anys del SICTED Sagunt

La directora general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Raquel Huete, ha assistit a l'acte de celebració i junt a la delegada de Turisme de Sagunt, Natalia Antonino, han visitat quatre de les 42 empreses distingides del municipi
Imagen 1Imagen 2
 
 

La regidoria de Turisme ha celebrat hui el tercer aniversari de la instauració del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació (SICTED) de Sagunt. A l'acte ha assistit la directora de Turisme de la Generalitat Valenciana, Raquel Huete, qui ha estat acompanyada de l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; la delegada de Turisme, Natalia Antonino, i el regidor de Platges, José Vicente Muñoz.

 

Huete i Antonino han visitat el restaurant Le Fou, la Taverna de la Serp, l'Hotel Els Arenals i la gelateria Véneta Gelato Italiano, quatre de les 42 empreses distingides de Sagunt, de les 72 que conformen el projecte. Tots els trasllats a les empreses han sigut patrocinats per ServiTaxi Sagunto, altra de les empreses distinguides en SICTED.

 

La delegada de Turisme de Sagunt ha destacat la importància que té este projecte per a les empreses i serveis del municipi ja que suposa “una eina de coordinació, planificació i desenvolupament del sector turístic que posiciona el municipi com una destinació de qualitat”.

 

Per la seua part, Huete ha posat com a exemple de participació i col·laboració público-privada el programa SICTED, ja que la implicació de tots, tant empreses privades o públiques com de les administracions, “és un exemple de millora de la destinació turística”, i ha afegit que una de les claus del SICTED “és que les empreses distingides aconsegueixen col·laborar entre elles i generar destinacions”.

 

L'alcalde de Sagunt, ha recalcat que el turisme “és un dels pilars més importants de la nostra economia que té un retorn en la pròpia qualitat dels municipis”. Ha destacat també que la finalitat d'estos projectes és oferir una ciutat en les millors condicions possibles i de la millor qualitat.

 

 

En acabar la jornada, els assistents han pogut gaudir d'una degustació de productes del municipi oferits per les empreses distingides Chocomel, Lola Torrente, Le Fou, La Taverna de la Serp, Platja Almardà, ServiTaxi Sagunto, Hotel Els Arenals, Frida Vegetariano, Bodegas Ferri, Radiotaxi, Hotel NH Puerto Sagunto, Hotel Sensity Vent de Mar, Càmping Malvarrosa, Heladeria El Passeig, Véneta Gelato Italiano, Telepizza, Quiero Cultura, Via del Pòrtic i Domus dels Peixos, Platja el Port de Sagunt i els Tourist Info de Sagunt i del Port de Sagunt.


 


 

Sagunt, amb un total de 72 empreses incluides en este projecte, és la ciutat valenciana amb major nombre de distincions SICTED (42), després de València. Alguns dels beneficis que té el SICTED per a la destinació i el sector turístic són l'increment de la satisfacció del turista i el ciutadà, la millora del posicionament de la destinació, l'augment de la percepció de fiabilitat de l'oferta, el foment de la implicació dels sectors en els objectius de la destinació, així com la millora en la coordinació de l'oferta turística i el sector públic.

 

D'altra banda, els avantatges per a l'empresa o l'entitat són l'impuls de la gestió de la qualitat de l'establiment, la distribució d'una guia d'aplicació de bones pràctiques, l'intercanvi d'experiències amb altres empresaris i l'augment de la percepció de fiabilitat per part del client gràcies al reconeixement atorgat.

 

Per a més informació es pot consultar la pàgina www.calidadendestino.es. A més, qualsevol empresa interessada a participar pot posar-se en contacte amb el SICTED enviant un correu a gestionsicted@gmail.com.