La Regidoria de Turisme presenta el projecte d'accessibilitat turística al Festival Sagunt a Escena

En el pla també han participat les Regidories de Cultura, Tràfic i Patrimoni de l'Ajuntament de Sagunt

 

 

 

Des de la Regidoria de Turisme de Sagunt, s'ha treballat per a facilitar la mobilitat i promoure el Festival Sagunt a Escena; per a tal fi, s'ha habilitat el primer pàrquing turístic del centre històric darrere del poliesportiu René Marigil, i d'aquesta forma, donar repercussió al festival com un important recurs turístic, a nivell municipal, així com també comarcal, provincial i estatal. Com a accions per a donar valor al festival, també cal destacar que s'han col·locat cartells de gran grandària en diferents punts estratègics de la ciutat, com les marquesines de les parades d'autobús i en els establiments hostalers i mercats de la ciutat. Una mesura per a facilitar que les veïnes i veïns tinguen accés al programa, per a guiar al públic del festival s'ha elaborat un mapa de mà on estaran localitzats tant els llocs on es representaran els espectacles i teatres del festival, així com la situació del pàrquing i els altres serveis proposats per l'Ajuntament.

 

Al seu torn, s'ampliaran els horaris d'obertura de les terrasses en les zones turístiques els dies de representació, i es repartiran en els establiments, cartells il·lustrats en els quals es demanarà que es respecte el descans veïnal, perquè hi haja una convivència entre l'activitat i el veïnatge. També s'assignaran 2 parades de Taxi, i s'obriran els banys del Museu; finalment s'ha creat una APP descarregable en la qual es podrà tenir informació de tots els actes relacionats amb Sagunt a Escena, els serveis hostalers de la comarca i les ubicacions d'interès públic.

 

Segons ha manifestat la Regidora responsable de Turisme, María Giménez: “Des de l'àrea turística volem posar en valor la ciutat, i no solament a través del seu patrimoni, sinó que també a través de les manifestacions culturals d'interès estatal, com és aquest importantíssim festival de teatre, emmarcat en un dels nostres enclavaments patrimonials més rellevants, com és el teatre romà, i casc antic saguntí, així com també en diferents punts del nucli del Port”.

 

Per a aquesta comesa, s'han constituït unes Taules de Treball compostes per: Teatres de la Generalitat, la Diputació de València, l'Àrea de Participació Ciutadana, així com Adetursa i diferents associacions de comerciants, hotelers, cases rurals, restaurants i taxistes de la Comarca. Cal destacar la col·laboració de la Regidoria de Turisme de Canet d'en Berenguer. Aquestes taules de treball, són un primer pas per a posar en comú les diferents iniciatives de millora del turisme a Sagunt i la comarca del Camp de Morvedre.

En el projecte també s'han involucrat les Regidories de: Cultura, Tràfic i Patrimoni de l’Ajuntament de Sagunt.

 

Fruit d'aquestes taules de treball, han sorgit les iniciatives d'habilitar un pàrquing turístic, per a adreçar els vehicles des de l'entrada de Sagunt fins al pàrquing, i una vegada aparcats, adreçar als/les vianants al casc històric de la ciutat. Per a aquest projecte, l'Ajuntament de Sagunt, ha destinat el pressupost total de: 1.746 Euros.

 

“És un primer pas per a construir conjuntament una ciutat amable i cultural per a mostrar als qui ens visiten, que el turisme sostenible és un motor d'ocupació digna, i l'activitat del sector servisca a les veïnes i veïns per a estar orgulloses i orgullosos de l'extraordinari valor del lloc en què vivim”, declara María Giménez.