La soprano Silvia Vázquez farà un concert este divendres en commemoració del 25 aniversari de la seua carrera

La cantant va realitzar els seus estudis en el Conservatori Joaquín Rodrigo de València i va acabar la seua formació amb els barítons Francisco Valls i Carlos Chausson

La soprano lírico-lleugera, Silvia Vázquez, interpretarà este divendres, 24 de maig, a les 20.30 hores en el Teatre de Begoña del Port de Sagunt un concert d'òpera titulat Commemoració del 25 aniversari. Este concert, que és gratuït i té una duració de 90 minuts, s'emmarca en la programació de Cultura.

La regidora de Cultura, Ana María Quesada afirma: «Gaudirem amb ella de la celebració del seu 25 aniversari en el món de la música». Així mateix, Quesada es mostra «orgullosa» de Silvia Vázquez «perquè sempre porta la seua terra per bandera allà on va». Finalment, conclou: «Serà un plaer poder compartir esta hora i mitja de concert en el qual segur que ens ho passarem molt bé».

La cantant, nascuda al Port de Sagunt, va realitzar els seus estudis en el Conservatori Joaquín Rodrigo de València i va acabar la seua formació amb els barítons Francisco Valls i Carlos Chausson.

Silvia Vázquez ha desenvolupat part de la seua carrera internacional en teatres com el Teatre Scala de Milà dirigida per Lorin Maazel i el Teatre Comunale de Florència dirigida per Zubin Mehta, entre altres. Així mateix, també ha interpretat rols com Rigoletto (Gilda) de Verdi i Lakmé (Lakmé) de Léo Delibes, entre altres.

En el repertori de sarsuela que ha interpretat cal destacar títols com: Doña Francisquita (Francisquita) de Vives, La Tabernera del Puerto (Marola) de Sorozábal, La canción del Olvido (Rosina) de J. Serrano, El barberillo de Lavapiés (Marquesita) de F.A. Barbieri, La Bruja (Rosalía) de R. Chapí, El Huésped del Sevillano (Raquel) de J. Guerrero, Juan José (Toñuela) de P. Sorozábal i El Juramento (María) de Gaztambide, entre altres.

En oratori ha interpretat Carmina Burana de Carl Orff, Las Bodas de Stravinski, la Missa en do menor Kv 258 de Mozart, Missa en do Major de Dvorák i Cantata Dona Nobis Pacem de V. Williams, el Requiem Kv 626 i Missa de la Coronació de Mozart, Requiem de Fauré, la Missa en Do major Op.86 de Beethoven, la Missa de Santa Cecília de Gounod, el Glòria de Vivaldi, la Cantata de la Coronació del Kaiser Leopold II de Beethoven, les Cantates 51 i 202, 4a Simfonia de Mahler i el Magnificat de Bach, entre altres.