La unitat de policia local especialitzada en violència de gènere i menors es posarà en marxa al gener

La unitat la compondran tres agents amb dilatada experiència en el cos de policia de Sagunt

El pròxim 1 de gener de 2017 entrarà en funcionament la recentment creada unitat de policia local especialitzada en violència de gènere i menors. Esta unitat es compondrà de tres agents, un d'ells de l'escala tècnica i dos de la bàsica, encara que este nombre podrà ampliar-se en funció de les necessitats del servei.
 
Per a la fins ara delegada de Policia Local, Roser Maestro, la creació d'esta unitat “suposa tot un triomf ja que el de Sagunt era l'únic ajuntament que no estava incorporat dins d'un protocol de col·laboració amb la resta de cossos i forces de seguretat de l'estat sinó que a més estava desatenent a aquestes possibles víctimes les quals es veien bolcades a acudir a la policia nacional”. D'esta manera, “entenem que va a ser una relació molt més personal, intensa i amb una obligatorietat de col·laboració per part de l'ajuntament de Sagunt on permetrem que les víctimes estiguen emparades en tot moment amb la possibilitat de donar-les l'atenció que necessiten en totes i cadascuna de les seues assistències”, afegeix.
 
La posada en marxa d'esta unitat arriba després d'una sèrie de negociacions amb la policia nacional per a acordar assumir actuacions d'un nivell de risc mitjà i baix, i amb els sindicats per a arribar a un acord de nivell de jornada laboral dels efectius, així com diferents matisos que permeteren oferir el servei necessari. La regidora fa una valoració positiva de l'acord aconseguit així com del protocol que ja va ser explicat d'un temps a ara ja que “realment estem fent un servei que havia sigut negat de manera sistemàtica i que en estos moments, davant un absolut terrorisme masclista que està desolant a tot un sector de la població i la inactivitat en molt casos per falta de pressupost de les administracions públiques, ens veiem obligats a donar una resposta immediata a tot este problema”.
 
Maestro matisa que cal tenir en compte “que este no és un servei com puguen ser la resta d'unitats com el de platges o el de mercats, ja que la unitat especialitzada en violència de gènere i menors comporta un plus de sensibilitat que és necessari perquè la víctima senta proximitat i col·laboració amb l'agent”. En este sentit, afegeix, “tendirem al fet que totes les persones que componguen esta unitat siguen dones”, la qual cosa, per a la regidora “va a resultar com a mínim complicat a causa del problema intrínsec de falta de dones dins de la plantilla”.
 
Finalment, Maestro comenta que “a dia de hui i amb la infame situació que estem vivint és completament necessari posar en marxa esta unitat, pretenent que en algun moment no siga necessària”.