La Universitat de València donarà suport a l'Ajuntament de Sagunt per a elaborar una candidatura per a Patrimoni de la Humanitat de la ciutat

Este acord és el resultat de la reunió que han mantingut l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, amb el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València
 
La Universitat de València donarà suport a l’Ajuntament de Sagunt per a elaborar una candidatura per a Patrimoni de la Humanitat de la ciutat. A més, subscriurà en un futur un conveni marc per a desenvolupar activitats educatives i culturals entre les dos institucions. Este acord és el resultat de la reunió que han mantigut l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València Antonio Ariño.
 
L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha manifestat que “per a nosaltres és essencial el suport d’una institució tan important com la Universitat de València per a iniciar el procés per a poder optar a Patrimoni de la Humanitat. Es tracta d’una estratègia de ciutat oberta i participativa que ha de servir per a integrar a tots els ciutadans dins d’un projecte que ens puge l’autoestima col.lectiva i ens atorge confiança en el futur”.
 
Antonio Ariño ha assenyalat que “la Universitat de València formarà part de la Comissió Assessora de l’Ajuntament de Sagunt per a elaborar la futura candidatura a Patrimoni de la Humanitat. Ens implicarem i recolzarem este projecte perquè considerem que és molt important per a tots. És una ocasió magnífica per a integrar a tots els sectors de la societat, econòmics, socials i culturals, i que siguen protagonistes d’un procés que ha de posar en valor l’extraordinària riquesa patrimonial de Sagunt. En definitiva, ha de ser un factor dinamitzador de la vida de la ciutat”.
 
Segons Quico Fernández, “la declaració de Sagunt com a Capital Valenciana de la Romanització és el primer pas d’un procés de treball que haurà de finalitzar amb la presentació de la candidatura de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat”.