La Va Acadèmia Saguntina rep 41 estudiants de Grècia, Itàlia i diferents punts d'Espanya

Les i els joves han començat hui una setmana d'activitats sobre cultura grecollatina


La Va Acadèmia Saguntina ha començat este matí amb la recepció en l'Ajuntament de Sagunt per part del regidor delegat de Cultura i Educació, José Manuel Tarazona, de 41 estudiants procedents de Grècia, Itàlia i diferents punts d'Espanya. Es tracta d'un projecte educatiu organitzat per Euroclassica amb la col·laboració de l'associació Ludere et Discere, la Domus Baebia i el Museu de l'Escena Grecollatina, i la participació de l'Ajuntament de Sagunt.

Des de hui i fins al dissabte 8 de juliol els joves tindran l'ocasió de participar en tallers, visites a espais culturals del municipi i activitats relacionades amb la cultura clàssica grecollatina.
 
El regidor d'Educació i Cultura, José Manuel Tarazona, ha donat la benvinguda als estudiants i ha descrit el projecte com “una escola d'estiu europea per a conéixer el món clàssic a través de la Domus Baebia, una de les escoles de didàctica de la cultura clàssica més prestigioses en l'àmbit europeu”.
 
El president d'Acadèmia Saguntina, José Luis Navarro, ha destacat que estes trobades poden congregar a joves d'últims cursos de batxillerat de fins a “23 països europeus que formen la federació de Euroclassica, l'associació europea de professors de llengües clàssiques de tot Europa”. En l'Acadèmia Saguntina els joves “aprenen d'una forma diferent i amb una dimensió europea, amb gent vinguda de col·legis i instituts de tot Europa”.
 
Les activitats de la setmana inclouen tallers sobre la família en l'antiga època romana, mosaic, cuina romana antiga i dansa grega. També realitzaran visites a la Via del Pòrtic, la Domus dels Peixos, el Museu de l'Escenografia Grecollatina i el Teatre Romà, on es clausurarà la setmana el dissabte a les 18 hores.