Les cucanyes protagonitzen el final de les festes patronals del Port de Sagunt

Com a novetat, Festes va organitzar un programa d'activitats per als més xicotets. La dotació dels premis va augmentar fins a 2.600 euros
La delegació de Festes va repartir 2.600 euros en premis en el concurs de cucanyes marítimes que es va celebrar ahir, 15 d'agost, amb motiu de les Festes Patronals del Port de Sagunt. Els participants van optar a un total de 46 premis que van oscil·lar entre 25 i 275 euros. En esta edició, es van mantindre les tres activitats tradicionals: una prova esportiva, com és la travessia nadant al port; l'agafada de la bandera en el pal greixat i una prova que consistia a atrapar pilotes de goma en l'aigua, que substituïa al llançament dels ànecs. Com a novetat d'enguany, i pensant en els més xicotets, l'Ajuntament va organitzar, a més, la “Festa del Xiquet” dins de la programació. ​

La delegada de Festes, Remei Torrent, ha mostrat la seua satisfacció pel desenvolupament d’este dia festiu: “Fa goig vore com la ciutadania del nostre municipi s´involucra, axi com tots els turistes que ens visiten estos dies i que no han volgut perdre’s la festa gran que realitzem en la nostra ciutat”. A més, ha agraït la col·laboració del Club Natación Camp de Morvedre, la Federació Junta Fallera de Sagunt, el Centro Aragonés de Sagunt i la Casa de Andalucía del Port de Sagunt per “fer que la gent s'acostara, s'involucrara i que gaudira de la jornada. La veritat, crec que podem millorar i prendrem nota de qualsevol millora que puguem fer. El balanç és molt positiu i estic molt contenta com a regidora i també l'equip de govern, i continuarem celebrant la festa del dia 15 perquè és el dia gran de les festes del Port de Sagunt.” 

Membres de l'equip de govern van assistir a esta edició, on a més de participar en el lliurament de premis de la travessia nadant, també col·laboraren en el llançament de les pilotes de goma a l'aigua al costat de les falleres majors i representants del Centro Aragonés de Sagunt i la Casa de Andalucía del Port de Sagunt. També, com a novetat van tirar inflables gegants.​


La delegació de Festes va posar a disposició de tota la ciutadania, des de les 10 hores, autobusos gratuïts que traslladaven els assistents des de l'entrada nord del moll fins a la dàrsena pesquera on es van desenvolupar totes les activitats. Este servei d'autobusos es va mantrindre fins que va finalitzar la programació, a les 14 hores.

La “Festa del Xiquet” es va iniciar a les 10 hores, en la part de dalt de la dàrsena, amb les següents activitats: castells inflables aquàtics, jocs de fusta, espectacles de circ amb els pirates del Carib, batukada, entre d’altres. Molts xiquets van gaudir de totes les activitats que enguany hi havia exclusivament per a ells. 
Així mateix, a les 10.30 hores va tindre lloc la travessia nadant, organitzada per la delegació d'Esports en col·laboració amb el Club Natación Camp de Morvedre, on van participar al voltant de 350 nadadors en diferents categories.


Sobre la tradicional prova d'agafar la bandera en el pal greixat, els tres primers concursants que ho van intentar, van aconseguir atrapar la bandera i van obtindre premi. El primer participant va guanyar 275 euros; el segon, 200; i el tercer, 100. A continuació, va tindre lloc lliurament dels premis de la travessia nadant.


Quant al llançament de pilotes de goma, es van llançar un total de 800 pilotes numerades, de les quals 43 portaven premi. La relació de premis, entre 25 i 200 euros per pilota premiada, es va exposar en finalitzar l'activitat, perquè cada participant que haguera obtingut una pilota poguera comprovar si estava premiada. Estos 43 premis en concret eren: una pilota amb 200 euros; una amb 150; dos amb 100; cinc amb 75; deu amb 50; i 24 amb 25. L'augment de pilotes premiades i la distribució dels diners va fer que els premis estigueren millor repartits. Cal destacar que solament es permetia una pilota premiada per participant, esta limitació no era aplicable a l'agafada de bandera.