Les II Jornades de Memòria Històrica i Democràtica "Espanya i Xile. La història que van fer els pobles" se celebraran del 5 al 15 de desembre

Esta nova edició de les jornades que organitza la regidoria de Memòria Històrica i Democràtica es desenvoluparà als Casals Jóvens de Sagunt i el Port de Sagunt, al Centre Cívic Antic Sanatori i al Teatre Begoña

La regidoria de Memòria Històrica i Democràtica de l'Ajuntament de Sagunt organitza les II Jornades de Memòria Històrica i Democràtica entre el 5 i el 15 de desembre, davall el nom "Espanya i Xile. La història que van fer els pobles". Este esdeveniment es fa coincidint amb el 50 aniversari del colp d'estat de Xile i la mort del president Salvador Allende. Les activitats es duran a terme tant als Casals Jóvens de Sagunt i el Port de Sagunt com al Centre Cívic Antic Sanatori i al Teatre Begoña.

«Des de l'equip de Govern començàrem ja fa dos legislatures a avançar en matèria de memòria democràtica, amb qüestions com la substitució dels carrers amb noms que exaltaven la dictadura, homenatges als qui van ser assassinats per defensar la democràcia i la llibertat», ha assenyalat el regidor de Memòria Històrica i Democràtica de l'Ajuntament de Sagunt, Roberto Rovira. A més, ha afegit: «Amb estes noves jornades donem un pas més per a consolidar el treball de molts anys de memòria, de justícia i reparació i avançant cap a un present i un futur que respecte la memòria col·lectiva».

Els actes de les II Jornades de Memòria Històrica i Democràtica començaran el dimarts 5 de desembre a les 18.30 hores al Casal Jove de Sagunt amb la presentació del cens de plaques d'habitatge de simbologia franquista en el municipi, a càrrec de l'arqueòloga Carme Antoni Balanzà i presentada pel regidor de Memòria Històrica i Democràtica, Roberto Rovira.

Per al dimarts 12 de desembre a les 18.30 hores està programada la presentació del llibre " Salvador Allende biografía política, semblanza humana", de Mario Amorós de Capitán Swing, al Centre Cívic Antic Sanatori. Després, el dijous 14 de desembre es durà a terme una taula redona a les 19.30 hores al Teatre Begoña davall el títol "Transicions i Memòria", i en la qual participaran Baltasar Garzón, Vicent Garcés i Roberto Rovira. Finalment, el divendres 15 de desembre a les 19 hores al Casal Jove del Port de Sagunt s'emetrà el documental "Salvador Allende", dirigit per Patricio Guzmán, i que seguix la vida del president xilé des de la seua infància fins a la seua mort.