Les obres de Parc Sagunt finalitzaran el pròxim 7 de juliol

L’Ajuntament de Sagunt està treballant en la tramitació administrativa, corresponent als projectes i a les llicències, per a coordinar les obres i els tràmits per a la posible incoporació d’empreses

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i la regidora de Presidència, Teresa García, han visitat les obres de Parc Sagunt per a comprovar la seua execució. Després de la visita, Fernández ha manifestat estar molt satisfet amb el ritme de les obres, per la qual cosa, tal com estava previst, finalitzaran el pròxim 7 de juliol.
 
L'alcalde ha expressat que “este és el projecte més important que estem acometent  en esta legislatura, perquè hem aconseguit desbloquejar un espai industrial amb tant de futur com té Parc Sagunt, i que jo crec que per una gestió nefasta per part d'anteriors corporacions i responsables s'havia quedat totalment parat. Ara ens hem trobat amb la necessitat de desbloquejar-ho; ha costat, perquè les negociacions han sigut molt dures, però ja estem a punt d'acabar, i de fet ja tenim anunci per part d'una empresa tan important com Mercadona per instal·lar-se en una gran parcel·la de 350.000 metres quadrats i que suposarà, sens dubte, un motor d'atracció per a moltes altres empreses de la logística i de la indústria que consideren que Sagunt és un emplaçament immillorable”.
 
D'altra banda, és important tindre en compte que divendres passat ja es va confirmar que la construcció de l'accés ferroviari al port comercial, que està adjacent a Parc Sagunt, ja està en les últimes tramitacions, per la qual cosa, Fernández destaca que “amb el polígon, les infraestructures i amb el port, Sagunt serà el lloc més interessant per invertir pràcticament en tota Europa del sud. […] A més de Mercadona, moltes altres empreses estan mostrant gran interés, per la qual cosa jo crec que en esta legislatura anem a veure molta activitat i molts llocs de treball. Per a nosaltres com a corporació este és un dels treballs al que hem dedicat més energia i el que està donant millors resultats”.
 
“Esperem que en el futur es quede curt Parc Sagunt I i puguem parlar de Parc Sagunt II. La reindustrialització és un dels eixos que nosaltres hem traçat des del principi, i ací tenim molt de sòl abandonat, pràcticament buit i crec que la realitat està demostrant que quan un s'esforça i treballa seriosament, al final s'obtenen bons resultats”, ha conclòs l'alcalde.
 
Tal com ha explicat la regidora Teresa García, l'Ajuntament de Sagunt està treballant en la tramitació administrativa, corresponent als projectes i a llicències, per a coordinar les obres i els tràmits de manera que “no suposen un obstacle al desenvolupament d'inversions que puguen vindre. Abans que finalitze, ja estem treballant en la tramitació perquè es puga programar l'obra al mateix temps que es tramita la llicència, i puga vindre tot paral·lel per a millorar l'atenció i el servei a les empreses”.
 
En este sentit, García considera que “açò és un factor d'atracció d'inversions, perquè la tramitació administrativa sol ser un dels principals obstacles, i en eixe sentit, la gestió d'este Equip de Govern, junt a la Conselleria, està donant els seus resultats”. A més, ha volgut ressaltar que “els llocs on hi ha un projecte de reindustrialització en marxa, com pot ser el Camp de Morvedre o la Vall d'Albaida, són les zones de la Comunitat Valenciana on més s'ha reduït l'atur i on més està creixent l'índex de producció industrial, i en este moment som capdavanters en tot l'Estat espanyol, amb la qual cosa, les polítiques de reindustrialització sí que donen resultats, sí que s'està creant ocupació i, efectivament, sí que estem transformant la societat valenciana, i en este cas la saguntina, amb l'objectiu de tindre un major nivell de benestar i un millor accés al treball”.