Les persones centenàries, protagonistes en la clausura de la Setmana dels Majors

El programa d'actes també es tanca amb el lliurament de premis del concurs de fotografia ‘La mirada del Major’ i una xarrada-degustació en el Centre Cívic Antic Sanatori AHM

 

Com és habitual des de fa anys, durant la Setmana Cultural de les Persones Majors es realitza un homenatge a les persones que, durant l'any en curs, complixen 100 anys. Este acte ha tingut lloc este matí en el Consistori, finalitzant així la setmana d'activitats organitzada pel departament de Majors de l'Ajuntament de Sagunt.

Les persones centenàries en el municipi enguany són quatre i com cada any, l'Ajuntament de Sagunt els ha fet lliurament d'una placa commemorativa i un ram de flors. No obstant això, només ha pogut acudir una centenària a l'acte, Esther Armañanzas. L'alcalde, Darío Moreno, i el delegat de Majors, Alejandro Sotoca, es van desplaçar el dimarts a l'Asil de Sagunt per a fer-los lliurament dels obsequis commemoratius a Blasa Sánchez, Manuel Esteve i María Anunciación Crego.

Alejandro Sotoca ha indicat que «ha sigut una setmana intensa i emotiva en la qual ho hem passat molt bé». En este sentit, ha fet un balanç «molt positiu, ja que la gent ha sigut molt participativa».

D'altra banda, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha destacat que ha sigut una setmana «molt interessant, en què hem tornat a posar en el centre les necessitats de les persones majors, que és del que es tracta» En este sentit, ha assenyalat que es tracta d'una banda «de crear oci i serveis, però d'altra banda, també es tracta de reivindicació».

A més, durant l'acte commemoratiu, també s'ha realitzat el lliurament de premis del concurs de fotografia ‘La Mirada del Major’. El primer premi ha sigut per a Vicente Marzal, mentre que el segon lloc ha sigut per a Francisca Gil i el tercer per a Ana María Martín. Este concurs, que es compon de fotografies del municipi realitzades per les persones majors, va ser realitzat al març i organitzat per la delegació de Majors de l'Ajuntament de Sagunt. Els detalls de ceràmica que s'han entregat hui a les persones guanyadores s'han realitzat en el programa Voramar.

 

 

 

 

 

 

 

Finalment, esta 17a edició ha finalitzat després de l'acte commemoratiu en la cafeteria del Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt, on ha tingut lloc una xarra-degustació del programa Menjar a casa, a càrrec de SERUNIÓN, empresa que realitza este servici.