Llum verda a l'inici de les obres de la xarxa ciclopeatonal de Sagunt

El projecte compta amb una inversió inicial de quasi 2 milions d'euros que ha sigut cofinançada amb els fons Next Generation

Este matí s'ha signat l'acta de replanteig que suposa el començament les obres de la xarxa ciclopeatonal de Sagunt. El projecte consistix en la creació de 18 quilòmetres de nous carrils bici, així com en l'adequació i connexió entre si dels trams ja existents amb una extensió de 28 quilòmetres. Després de la finalització del pla, gestionat per la regidoria de Mobilitat Urbana i Contractació, Sagunt comptarà amb una xarxa de mobilitat blana de 46 quilòmetres que suposarà una alternativa als vehicles motoritzats.

Segons ha explicat l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno: «El que hui presentem són 18 km de carrils bici que venen a generar una xarxa emmallada i a connectar els diferents punts que s'havien dut a terme fins al moment. Amb la consecució d'este projecte farem un salt qualitatiu i quantitatiu substancial en termes de mobilitat i el fem gràcies als fons europeus que apostes precisament per la sostenibilitat i la nova mobilitat». Darío Moreno també ha afegit que, encara que tots i totes hem de reflexionar sobre l'ús excessiu que fem del cotxe, les administracions públiques han de garantir unes condicions que faciliten la mobilitat amb vehicle no motoritzats.

El regidor de Mobilitat Urbana i Contractació, Javier Raro ha assenyalat la importància d'este projecte: «Hui hem estat en l'inici d'obres de la nova xarxa ciclopeatonal de la nostra ciutat, és el projecte estrela de la legislatura en matèria de mobilitat que veu materialitzada la finalització de tots els tràmits administratius i, per tant, ja poden començar les obres. La ciutat continua avançant i continua modernitzant-se per a preparar-se de cara al que el futur ens oferix». Javier Raro ha aprofitat l'ocasió per a recordar que esta aposta clara per la mobilitat sostenible ha sigut impulsada amb els fons Next Generation dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri de Transports.

L'execució de la primera actuació del projecte, la finalització del qual s'estima per a este mateix any, ha sigut adjudicada a PASAVAL S. a. per 1.901.080 euros. Esta fase consistix en la construcció de nous carrils bicis i ciclocalles que connecten el nucli de Sagunt amb els internúcleos, Port de Sagunt i els polígons de Parc Sagunt I. La direcció facultativa i coordinació de la mateixa ha sigut adjudicada a ENGINYERS PROJECTISTES IMAP CONSULTING S.L. per 48.513 euros. De manera que, incloent-hi també la inversió destinada a la redacció del projecte, el pressupost total de la primera actuació equival a 1.963.692 euros.

Respecte a la segona actuació, d'ací a poc temps es publicarà la licitació per a la redacció d'esta fase encaminada a l'adequació de la xarxa existent a escala funcional i d'imatge. El propòsit d'este projecte és posar en funcionament una xarxa de mobilitat blana completa que supose una millora en la qualitat urbana del municipi i de la vida d'aquells habitants que volen desplaçar-se de manera còmoda i segura caminant o amb vehicles no motoritzats.