Luis Agius interpreta 'España dentro de un piano', un viatge musical per la península ibèrica

El Teatre de Begoña acull el concert el dissabte 27 de maig a les 20 hores

España dentro de un piano és un concert dissenyat pel compositor madrileny Luis Agius en el qual s'emprén un viatge espai-temporal per la península ibèrica des del segle XVIII fins al present. Este recorregut musical serà interpretat el dissabte 27 de maig a les 20 hores en el Teatre de Begoña, l'entrada és gratuïta fins que es complete l'aforament i el concert forma part de la programació primaveral del departament de Cultura.

Luis Agius ha traçat un recital en el qual combina la interpretació de composicions pròpies amb obres fonamentals de músics espanyols com Antonio Soler, Enrique Granados o Isaac Albéniz i peces d'autors estrangers estretament vinculats a Espanya com Domenico Scarlatti o Chopin. Amb esta selecció musical, España dentro de un piano recorre tota la geografia espanyola des de Cadis fins a Finisterre, passant per Còrdova, Jaén, Granada, Barcelona, Àvila, Toledo, Aranjuez, Madrid, València i Mallorca.

Este viatge musical té una duració de 90 minuts i s'estructura en quatre etapes. En el primer tram del concert s'interpretarà Mediterránia (Luis Agius), Oriental (Enrique Granados), Granada (Isaac Albéniz) i El mar de Olivos (Luis Agius). Per a la segona fase d’España dentro de un piano l'autor ha seleccionat El Greco i Rilke en Toledo (Luis Agius), Sonata K.263 (Domenico Scarlatti) i Las murallas del cielo (Luis Agius). La tercera etapa del recital es compon per tres obres de Luis Agius: Fantasía Rondeña, l'homenatge a Gaudí Atardecer en el Parc Güell i Sueño del marinero. En l'últim període del viatge es tocarà Gota de Lluvia (Preludio Op. 28, No. 15 de Frédéric Chopin), l'homenatge a Lorca de Luis Agius titulat Córdoba, lejana y sola, els Valses poéticos d'Enrique Granados i Finisterre (Luis Agius).