Maestro: “Treballem perquè la nova ordenança que regula les terrasses siga representativa i reflectisca una realitat social que prioritze les garanties”

La delegada i la representació de l'hostaleria han establit un calendari de reunions periòdiques
Aquest matí, la regidora delegada de Policia Local i Mobilitat Urbana, Roser Maestro, s'ha reunit en l'Ajuntament de Sagunt amb una representació dels hostalers, els establiments dels quals tenen terrasses, amb la finalitat d'atendre les seues propostes i explicar-los les modificacions que s'estan fent en l'ordenança reguladora d'ocupació de la via pública amb taules i cadires i altres elements auxiliars.

Aquesta nova ordenança substituirà a la qual està vigent i segons indica la regidora: “La nova ordenança, que ja arreplega alguns dels suggeriments expressats, ha sigut dictaminada favorablement i es portarà a ple el pròxim dia 14 de juny, esperant la seua aprovació inicial en aqueix moment. La modificació més gran serà la regularització de les terrasses en la calçada previ informe de part que acredite la seua seguretat. Seguirem treballant perquè siga una ordenança totalment representativa i reflectisca una realitat social en la qual les garanties són prioritàries”.

Efectivament, l'aprovació inicial de la nova ordenança és un dels punts de la sessió extraordinària del ple de la Corporació que l'alcalde ha convocat per a dimarts que ve, 14 de juny a les 9 hores.

En l'ordenança actualment vigent, que regula les instal·lacions desmuntables amb taules i cadires, es contempla que la seua ubicació es podrà habilitar en la calçada, però fa falta un informe previ de la Policia Local, en el qual es valorarà el perjudici que pot suposar per a la seguretat dels vehicles i vianants, així com per a la fluïdesa del trànsit. En aquests casos l'ocupació haurà de realitzar-se mitjançant una plataforma a nivell de vorera degudament protegida.

Del total de les terrasses existents en el municipi, una bona part de les mateixes no compta amb una autorització en regla, la qual cosa últimament ha provocat polèmica per les sancions que la Policia Local ha imposat als titulars de les mateixes.

Segons explica la regidora delegada de Policia Local, Roser Maestro: “És necessari recordar que des de l'entrada en vigor de la llei antitabac ha proliferat a escala exponencial l'aparició de terrasses, i durant els últims anys s'han permés, tàcitament o expressament, conductes irregulars. Si bé fa 6 mesos que estem treballant en una nova ordenança que aporte seguretat i garanties per a totes les parts, el procés de participació arriba al seu màxim exponent en aquests últims dies, ja que des d'hui i fins a l'aprovació definitiva, els hostalers em faran arribar les seues propostes sobre aquest tema, ja que hem establit un calendari periòdic de reunions”.