Manteniment pretén posar en marxa la font de l’Antic Sanatori i la creada en memòria de les víctimes del terrorisme

Pepe Gil, regidor de Manteniment, assegura també la necessitat de solucionar els problemes legals de la font en memòria de les víctimes del terrorisme

​Fotografia d'arxiu

El departament de Manteniment de l’Ajuntament de Sagunt mostra la seua intenció de posar en marxa la font de l’Antic Sanatori del Port de Sagunt, i de solucionar els problemes sorgits entorn la font dedicada a les víctimes del terrorisme, situada en l’Avinguda del País Valencià.

Respecte a la font de l’Antic Sanatori, Pepe Gil, regidor de Manteniment, ha informat que ja s’ha reparat la tanca, per a evitar d’esta manera qualsevol perill que poguera existir, però “la intenció és mirar què podem fer realment per a posar en marxa esta font” recordant també la importància que té, ja que “a més és històrica i faria més agradable l’estada als jardins de l’Antic Sanatori”.

Pel que fa a la font en memòria de les víctimes del terrorisme, ha assegurat que “hi ha problemes legals que estem tractant de solucionar i portar a judici perquè un jutge determine de qui són les responsabilitats”.

Tal com ocorre amb la font de l’Antic Sanatori, ha assegurat que la intenció és posar-la en funcionament: “intentarem també posar en marxa almenys un dels circuits perquè la font siga una font i no un secarral, com ho és pràcticament des de que es va instal·lar”.

D’altra banda, per a evitar riscos amb qualsevol de les fonts municipals d’aigua potable, el departament de Manteniment “fa una vigilància activa sobre les fonts que s’utilitzen per a beure en tots els parcs i vials”. Fruit esta vigilància s’avisa Aigües de Sagunt quan es detecta alguna anomalia, per la qual cosa el regidor ha volgut agraïr a Aigües de Sagunt per “fer un manteniment extra de les fonts, reposant aquelles que estan en mal estat i pintant i adequant totes les fonts que havien estat en mal estat”.

​​