Mara Aranda i Jota Martínez van oferir un concert i taller sobre música medieval a la Casa dels Berenguer

L'esdeveniment, celebrat ahir, forma part de ‘Diasporas’, la XVIII jornada europea de la cultura jueva
La cantant de música antiga, medieval i sefardita Mara Aranda i l'especialista en instruments de la tradició medieval espanyola Jota Martínez han oferit un concert i taller sobre instruments musicals de la tradició medieval espanyola. L'esdeveniment, celebrat ahir a la Casa dels Berenguer, forma part de ‘Diasporas’, la XVIII jornada europea de la cultura jueva.

Jota Martínez va explicar l'origen i importància de diversos instruments medievals portats per mostrar i instruir el públic. Després de la xarrada, Mara Aranda es va unir a l'expert per oferir un concert de música sefardita en el qual van usar alguns dels instruments mostrats.

El concert i taller, així com estes jornades ‘Diasporas’ en general, s'han dedicat a la memòria de Susana Lobato, fundadora de ‘Quiero Cultura’, un projecte que va començar amb un xicotet museu l'any 2007 i que és l’entitat organitzadora d'estes jornades. Esta edició de ‘Diasporas’ finalitzarà dissabte que ve a les 22 hores amb una ruta nocturna per la jueria de Sagunt, que eixirà des del Museu Arqueològic de Sagunt.