Marlen Reusser es va proclamar guanyadora de la Volta Fèmina en l'etapa que va partir del Port de Sagunt

El diumenge 18 a les 11 del matí es va efectuar l'eixida des de l'avinguda Mediterrani

Ahir, diumenge 18 de febrer, es va celebrar l'última etapa de la Volta Fèmina de la Comunitat Valenciana, amb eixida neutralitzada des de l'avinguda Mediterrani del Port de Sagunt a les 11 del matí. L'eixida d'esta prova en el municipi va ser possible gràcies a la col·laboració entre el departament d'Igualtat i el departament d'Activitat Física, Salut i Esports de l'Ajuntament de Sagunt.

La ciclista Elisa Bálsamo va aconseguir el primer lloc de l'etapa. Arlenis Sierra i Nadia Quagliotto van arribar a la meta en segon i tercer lloc, respectivament. D'altra banda, la campiona de la Volta Fèmina de la Comunitat Valenciana ha sigut Marlen Reusser. Segona ha sigut Katarzyna Niewiadoma i tercera Nyamh Fisher-Black.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha expressat: «Un any més hem participat en esta cursa ciclista, que és un referent internacional, però que també promou l'esport femení ací, a la ciutat». Així mateix, ha indicat: «Ho hem fet amb la Peña Ciclista Porteña, imprescindible la seua col·laboració en voluntaris i també voluntàries i ara estem gaudint d'esport al màxim nivell. Demostrant que apostem per la igualtat en tots els àmbits, i per descomptat, això també inclou l'esport».

El regidor d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón, ha explicat: «Traslladar com sempre l'enorme satisfacció del nostre Ajuntament per participar en el que és el màxim exponent d'igualtat de l'esport femení». El regidor ha destacat que això els permet, dins d'eixa estratègia municipal, «donar importància a eixe esport femení, al fet que cada vegada siga més igualitari amb l'esport masculí», així com oferir a la ciutadania l'oportunitat de viure un espectacle internacional d'esta magnitud. Javier Timón ha ressaltat: «Esperem que això puga tornar a repetir-se un altre any més».

Amb la intenció de visibilitzar l'esport femení de la ciutat i concretament el ciclisme femení, es va realitzar també una "Quedada DORSAL 261" amb dones de la Peña Ciclista Porteña.

El recorregut de l'etapa al seu pas per Sagunt va eixir de l'avinguda Mediterrani fins a la rotonda de l'àncora, per a incorporar-se al carrer Illa Menorca i a l'avinguda Arquitecte Alfredo Simón, fins a la rotonda del cementeri, on va eixir a la dreta en direcció a Canet d'en Berenguer per la CV-3201. Després de travessar Canet d'en Berenguer i eixir pel carrer Arroz y Tartana de la localitat veïna, la prova va transcórrer per l'avinguda Europa d’Almardà, va girar a la dreta en l'avinguda Palmera, seguint per l'avinguda Itàlia i a continuació per l'avinguda Marjal, on va girar a l'esquerra a l'avinguda Corinto per a tornar a incorporar-se a l'avinguda Europa. Des d'este punt va girar a la dreta al camí Corral del Batle per a eixir en direcció Almenara per la CV-320.

Seguidament, les ciclistes van passar per localitats com Almenara, Xilxes, Nàquera i Montcada, fins a arribar a la meta a la ciutat de València.

Els millors equips ciclistes femenins del món van disputar esta volta recolzada per la Unió Ciclista Internacional (UCI) i reconeguda com a carrera UCI PRO, la qual cosa va garantir la participació dels millors equips del panorama nacional i internacional.

En la carrera van participar un total de 23 equips, 13 dels quals són de la màxima categoria de l'UCI Wolrd Teams, 9 de categoria UCI Continental Teams i un equip de categoria Elit Nacional. Entre els quals van estar el millor equip del rànquing UCI 2023, el Team SD Worx Protime.

La carrera la va organitzar el Club Ciclista Escapada, el director del qual és Rubén Donat. La prova també va comptar amb el suport de la Conselleria d'Educació, Salut i Esports de la Generalitat Valenciana, la marca Comunitat Valenciana Comunitat de l'Esport, Turisme CV i la Fundació Trinidad Alfonso; així com de les diputacions d'Alacant, València i Castelló.