Mascarada Teatre torna amb "Un olor a ámbar" al Mario Monreal

La representació serà dissabte que ve 13 de maig, a les 19.30 hores, en el Centre Cultural Mario Monreal


La regidoria de Cultura porta al Mario Monreal l'obra Un olor a ámbar de Mascarada Teatre. La delegació torna a comptar amb esta representació, dirigida per Ángel Madrid, després de l'èxit del passat octubre i esta vegada serà a Sagunt.

El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, explica que es tracta “d’una obra en la qual s'ha treballat d'una manera intensa per a oferir un espectacle de qualitat”. El regidor destaca que Mascarada Teatre “és una companyia de teatre degana de la ciutat i amb estes representacions volem fer un reconeixement públic a tots els actors i actrius que han mantingut visca l'essència del teatre ací, especialment al director, Ángel Madrid, que ha fet molt pel nostre teatre en els moments més difícils”.
 


Segons informa el tríptic, l'obra explica la història de Teresa de Jesús que després de morta va ser desenterrada diverses vegades. Es va produir aleshores una macabra lluita per la matèria rendible, un cadàver en este cas, dels presumptes defensors d’allò més espiritual; fets que ens fan reflexionar sobre el poder en les seues diverses esferes: política, social i religiosa. Un olor a ámbar qüestiona els motius i armes de qualsevol grup dominant i dirigeix un eficaç i incisiu focus de llum sobre les xacres humanes de l'egoisme i la hipocresia, fils que desafortunadament segueixen movent la destinació dels febles i innocents. En el rerefons, una lluita de dones agrupades en un convent que intenten, ja en aquella època, ser capaces de lluitar contra els poders i la societat que les empresona. 
 


En 1583 el Pare Jerónimo Gracián va tallar la mà esquerra de Santa Teresa i la va portar a Lisboa. Els dits de la mà dreta van ser repartits per diversos llocs: Brussel·les, París, Roma, Àvila i Sevilla, el peu dret va ser portat a un convent de Roma, una de les clavícules va acabar a Brussel·les i no és fàcil determinar el parador de la infinitat de trossets de carn extrets del cos de la Mare Teresa. Però no solament van ser trossos de la Mare Teresa els que es van escampar, també trossos de tela banyats en la seua sang i objectes de Teresa tinguts per relíquies, segons s'indica en el fullet de l'obra
 


El repartiment d’actors està format per Ángela Navarrete Hinojosa que interpreta  Mariana; Julia Mejina que farà d'Isabel i d'Emperador; Nieves Fernández com Priora; Elvira Narbón com Inés i Coloma; María García que encarnarà Catalina; Virtuts Tercer que serà María i un soldat; Maribel Vizcaino que interpretarà Juana, Inma Ortega i Marilín Tallada seran lega 1 i lega 2; José Manuel Tarazona interpretarà el Pare Gracián; Juan José Yanes farà de Fra Cristóbal i Fra Antonio i Miguel del Rio Alba serà Fra Gregorio Naciancero.

D'altra banda, l'equip tècnic està format per Manuel Rodrigo (il·luminació i so); Maribel Domínguez (vestuari); David Rodrigo (disseny gràfic); i Ángel Madrid Ayllón (direcció).