Medi Ambient presenta amb Ecovidrio la campanya “La Millor Vidre-Penya”

Un concurs durant les festes patronals premiarà les penyes que més vidre reciclen amb l'objectiu de conscienciar tota la ciutadania de la seua importància
 


La regidoria de Medi Ambient i l'entitat de reciclatge Ecovidrio han presentat la campanya “La Millor Vidre-Penya”. Un concurs premiarà les penyes de Sagunt i el Port de Sagunt que més vidre reciclen amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la importància del reciclat d'envasos de vidre.

 

La iniciativa ha sigut presentada per la regidora de Medi Ambient, Teresa García, i el responsable d’Ecovidrio a la Comunitat Valenciana, Roberto Fuentes. El concurs es desenvoluparà durant els dies 15, 16, 21 i 22 de juliol a Sagunt i 5, 6, 12 i 13 d'agost al Port de Sagunt. Les tres penyes més recicladores de cada nucli s’emportaran un lot de productes de la terra, valorat cadascun en 100 euros.

 

“Durant les festes hi ha una gran aglomeració de gent i es genera una gran quantitat de residus que hem d'intentar combatre”, ha dit Teresa García, qui espera que la iniciativa tinga èxit “i es puga repetir en anys posteriors”.

 

Per la seua banda, el responsable d’Ecovidrio ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt i de les penyes. A més, ha recordat que el reciclatge de vidre “és un dels reciclatges més ecològics, ja que s'aprofita el 100% del material, un envàs de vidre que dipositem en el contenidor corresponent ens permet generar un altre envàs exactament igual”.

 
 

Per al desenvolupament del concurs, Ecovidrio col·locarà una bàscula gegant i dos contenidors on els penyistes hauran d'acudir en horari de 19 a 00 hores per pesar i reciclar els seus residus d'envasos de vidre. Dos monitors pesaran el vidre i portaran el control de quilos reciclats de cadascuna de les penyes. Per assegurar l'equitat entre les penyes amb més membres i les de menys, el càlcul es farà dividint el total de quilos reciclats per cada penya entre el seu nombre de penyistes, de manera que guanyarà la penya que recicle més quilos de vidre per penyista.

 

A més, una “ecopatrulla” visitarà en este mateix horari els locals festeres animant-los a participar en el concurs i que reciclen tots els envasos de vidre que generen. A més, cada veí que porte a l’estand tres envasos de vidre serà obsequiat amb un detall d’Ecovidrio.

 

Acompanyant a esta acció, diversos monitors repartiran a cada penya fullets informatius i bosses per poder transportar i reciclar el vidre correctament. A més, perquè el públic puga conéixer tot sobre la campanya s'ha creat la web www.lamillorvidrepenya.es, on durant els dies de les festes podran informar-se del rànquing de reciclat, veure fotos i consultar dubtes.