Més de 100 persones assistixen a les II Jornades Tècniques Agràries en el Consell Agrari

Agricultors i regants del municipi participen en unes jornades tècniques impulsades pel Consell Agrari de Sagunt i coordinades pel Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Llevant (COIAL)

Les Jornades Tècniques Agràries impulsades pel Consell Agrari de Sagunt han comptat amb més d'un centenar d'assistents. En les jornades, coordinades pel Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Llevant (COIAL), s'ha oferit informació tècnica a agricultors i regants de la ciutat sobre dos qüestions: la digitalització i l'agricultura ecològica. Més de 80 persones han acudit de manera presencial a l'esdeveniment, mentre que altres 30 ho han fet a través d'una retransmissió en directe per internet.

En l'acte ha estat present la presidenta del Consell Agrari Local de Sagunt, Ana María Quesada, qui ha ressaltat el compromís de l'Ajuntament amb els agricultors del municipi. «Creem estes jornades pel compromís del Consell Agrari Local i del nostre equip de govern quant a la formació de les persones que es dediquen a l'agricultura en el municipi», ha afegit Ana María Quesada. La presidenta del Consell Agrari també ha incidit en la importància de comptar amb el COIAL per a desenvolupar estes jornades: «Busquem la millor opció que teníem al nostre abast, que és el Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Llevant, que ha dissenyat unes xarrades i ponències de qualitat relacionades amb els temes més actuals».

També ha assistit a les jornades el secretari tècnic del COIAL, Pepe Carbonell, que ha fet valdre l'aposta per l'agricultura ecològica: «Al contrari del que puga semblar, no és una tornada a les pràctiques ancestrals. No utilitzar una sèrie de productes de síntesis requerix moltíssima tecnologia i d'un gran coneixement i capacitat de gestió del cultiu, i això significa combinar pràctiques agronòmiques amb un control periòdic constant de moltes variables», ha apuntat.

Amb esta jornada es posa fi a la segona edició de les Jornades Tècniques Agràries, un cicle de formació que va donar principi l'any passat amb el primer lliurament, que es va celebrar el mes de maig, també organitzat pel Consell Agrari Local de Sagunt juntament amb el COIAL.