Nautilus: 'Ya no quiero esconderme', un vídeo pòdcast que aprofundix en la realitat LGTBIQ+ en l'esport

La jornada també ha comptat amb dos col·loquis oberts amb el públic assistent

L'associació Nautilus ha projectat el tercer capítol d'un vídeo pòdcast dedicat a l'esport base amb el qual mostren la realitat LGTBIQ+ en l'esport d'Espanya. Durant l'esdeveniment també s'han dut a terme dos col·loquis oberts en els quals han participat els periodistes David Guerrero i Paloma del Riu, així com el regidor de Polítiques LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Sagunt, Raúl Palmero, com a moderador.

Este acte s'inscriu en la XXII Setmana de l'Esport 2024, que se celebra des del 17 al 22 de febrer, i ha comptat amb la col·laboració de l'àrea d'Activitat Física, Salut i Esports, el departament d'Igualtat i la regidoria de Polítiques LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Sagunt,

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat: «Construir una societat més inclusiva és una tasca de tots i de totes, donant lloc a la diversitat que existix en la nostra societat i permetent la creació d'espais segurs. En eixe sentit, veiem la necessitat de parlar de transversalitat i de que posar fi a la discriminació, en este cas amb la LGTBI-fòbia, ha de ser una tasca de tots els àmbits i l'esport no és un àmbit alié a això». Així mateix, l'alcalde ha incidit en el fet que «l'esport és el reflex de la societat i, per això, actituds violentes i discriminatòries han de quedar absolutament erradicades», i ha concretat: «Ací cobra una especial importància l'esport de base, el treball amb els nostres xicotets i xicotetes perquè no reproduesquen eixos comportaments i amb això aconseguim també educar en valors i millorar la nostra societat».

Per la seua banda, el regidor de Polítiques LGTBIQ+, Raúl Palmero, ha explicat que ahir van celebrar una «meravellosa vetlada» inclosa dins de la setmana de l'esport: «Estic molt content d'haver participat al costat de dos meravelloses professionals com Paloma del Riu i David Guerrero, dos periodistes involucrats en l'esport i lligats al col·lectiu LGTBIQ+ amb els quals vam mantindre una trobada analitzant la LGTBIQ+fòbia en l'esport i els diferents estereotips, estigmes o prejudicis que li envolten». Finalment, Raúl Palmero va manifestar que des del departament de Polítiques LGTBIQ+ sempre apostaran per la «formació, sensibilització i conscienciació des del respecte, la tolerància i la concòrdia».

L'acte ha constat de tres parts i la primera ha consistit en un col·loqui obert amb el públic assistent, en el qual han intervingut els periodistes Paloma del Riu i David Guerrero amb el moderador Raúl Palmero. Els periodistes han exposat les seues experiències professionals obrint un debat sobre la realitat LGTBIQ+ en l'esport espanyol.

La segona part l'ha conformada la projecció del tercer capítol del vídeo pòdcasts Ya no quiero esconderme, dedicat a l'esport base, que ha sigut produït per RTVE Play i la seua estrena va tindre lloc el 21 de juny de 2023. És dirigit per César Vallejo i Ángela Gallardo i consta d'un total de tres capítols en els quals s'aprofundix en la realitat LGTBIQ+ en l'esport d'Espanya. Els altres dos capítols estan dedicats al futbol i a l'olimpisme. La conductora del programa és la periodista i experta esportiva d'RTVE, Paloma del Riu, amb la col·laboració de David Guerrero, periodista especialitzat en LGTBI i gènere en l'esport. El programa va ser guardonat amb el reconeixement honorífic 'Iguales en el Deporte' del Consell Superior d'Esports valorant el treball fet pels presentadors i directors en favor de la visibilitat LGTBIQ+ en l'esport.

Després de la projecció, i com a tercera part, es va obrir un col·loqui amb el públic assistent moderat per Raúl Palmero.