Parc Sagunt adjudica cinc noves parcel·les per 19 milions d'euros

Les empreses interessades a obrir noves instal·lacions són Mercadona, que ha adquirit tres parcel·les més que se sumen a la que va comprar al desembre de 2016, Vostok i InletEl Consell d'Administració de Parc Sagunt, reunit hui a Madrid, ha acordat adjudicar cinc parcel·les d’este ​parc empresarial, per un import total de 19.217.993 euros. En conjunt, estos terrenys ocupen una superfície total de 234.349 metres quadrats de l'àrea industrial de Sagunt, segons ha informat l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, després d'assistir a la reunió.

L'Estat Español (mitjançant la Sociedad Estatal de Participaciones Industriales) i la Generalitat Valenciana han invertit, a parts iguals, més de 130 milions d'euros en la realització d'este parc empresarial.

D'estes cinc parcel·les, tres van a ser adquirides per Mercadona, empresa valenciana que ja va comprar al desembre de 2016 una parcel·la en Parc Sagunt, en concret la Z2, considerada la més important i logísticament millor preparada d’este centre logístic per la seua ubicació estratègica, al costat de la via del ferrocarril que connecta Sagunt amb Saragossa i del propi port de Sagunt. Mercadona va adquirir esta primera parcel·la, de 358.000 m2 de superfície, per 24.147.398 euros.

Ara, novament la gran empresa de distribució valenciana aposta per Parc Sagunt en adquirir tres noves parcel·les que destaquen per la seua excel·lent ubicació. Es tracta de tres parcel·les contigües de 105.781 m2, 53.458 m2 i 52.510 m2 respectivament, que en conjunt sumen una superfície total de 211.749 m2 de sòl industrial. Mercadona va a destinar 17.163.738 euros a l'adquisició d'estes tres parcel·les.

Així mateix, el Consell d'Administració reunit hui ha acordat l'adjudicació d'una parcel·la de 16.100 m2 a l'empresa Vostok, l'activitat de la qual s'emmarca en el sector agroalimentari. L'empresa Vostok s'ha compromés a pagar 1.432.900 euros per esta superfície industrial.

Finalment, també s'ha aprovat l'adjudicació d'una cinquena parcel·la, per valor de 621.355 euros, que va a ser adquirida per Inlet, empresa valenciana dedicada a la importació i distribució de productes congelats, peixos i mariscs. Esta parcel·la ocupa una superfície de 6.500 m2. Cal destacar que l'empresa Inlet ja ocupava una parcel·la d'este parc empresarial i ha optat ara per adquirir una parcel·la contigua a la ja ocupada per ampliar les seues instal·lacions.

El parc empresarial Parc Sagunt compta amb més de tres milions de metres quadrats, que ocupen una ubicació estratègica en el centre de l'Arc Mediterrani, la qual cosa el converteix en un element clau per a l'activitat industrial, comercial i logística del sud d'Europa.

L'alcalde de Sagunt ha assegurat que el Consell d'Administració de Parc Sagunt té en cartera “moltes altres” empreses a part de les que hui han adquirit estes cinc parcel·les, “amb la qual cosa es confirma el que s'ha anat anunciant en les últimes setmanes i els últims dies, que Parc Sagunt ja és un parc consolidat, una gran referència en el món de la logística i en el món industrial a nivell estatal i crec que les obres que van a començar molt prompte per a la instal·lació d'estes empreses són una gran esperança per a tota la gent de la nostra ciutat que porta molt de temps sense treballar i per als nostres joves”.

Fernández ha declarat que esta venda de parcel·les suposa “un punt d'inflexió perquè la senda de la recuperació es consolide i pugam tindre una ciutat com la que volem, on la gent tinga treball, on hi haja benestar, on hi haja cultura, on hi haja en definitiva tot allò que una ciutat com Sagunt es mereix”.

Al desembre de 2016 es va adjudicar a Mercadona la parcel·la més gran i logísticament millor situada dins del complex. La venda d’esta parcel·la ha actuat com a reclam perquè nombroses empreses s'hagen interessat per Parc Sagunt i hagen optat per adquirir estos terrenys per a la implantació de les seues naus industrials. Després de l'adjudicació de cinc noves parcel·les aprovada hui pel Consell d'Administració de Parc Sagunt, el complex compta encara amb una superfície disponible de 480.971 m2, dividits en un total de 22 parcel·les.

La Comunitat Valenciana, i en concret el Parc Empresarial Parc Sagunt, estan situats en el centre de l'Arc Mediterrani, la qual cosa el converteix en un element de primer ordre per a la vertebració logística europea. Per la seua localització i infraestructures, es pot considerar la porta natural del comerç de mercaderies del sud d'Europa.