'TURISME CINEMATOGRÀFIC: LA COMUNITAT VALENCIANA, PLATÓ DE CINEMA'

El crític cinematogràfic Luis Tormo ofereix esta vesprada una xarrada sobre la relació entre el món audiovisual i el turisme

Serà a la Casa Municipal de Cultura a les 18.30 hores i l'entrada és gratuïta. La xarrada està organitzada per l'Associació Cultural Nautilus amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i l'assistència de la Delegació de Turisme

L'Associació Cultural Nautilus, en col·laboració amb el Departament de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, organitzen este dilluns, 24 de gener, la ponència Turisme cinematogràfic. La Comunitat Valenciana, plató de cinema, a càrrec de Luis Tormo Pérez, crític de cinema i tècnic de Turisme Comunitat Valenciana.

La xarrada se celebrarà a la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt (carrer Progrés, 9) a partir de les 18.30 hores i l'entrada serà gratuïta.

Esta ponència s'emmarca dins la iniciativa Els dilluns del Nautilus així com de la programació impulsada per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt i versarà sobre una matèria relacionada de manera transversal amb el cinema: el turisme cinematogràfic, entés este com el resultat de que el cinema o una sèrie siguen un dels elements que motiva a turistes a visitar una determinada destinació, una proposta d'allò més interessant, atés que, a més a més, en els últims temps el municipi de Sagunt s'ha vist també transformat en plató de cinema en diverses ocasions.

A la mateixa assistirà també la Delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt, ja que gestiona la Sagunto Film Office, un projecte comarcal integrat en Film València i Spain Film Commission. Des de la seua creació en 2017, ha gestionat la gravació de nombrosos programes de televisió nacionals i internacionals, vídeos musicals, anuncis, sèries de televisió, curtmetratges i pel·lícules en diferents indrets del municipi.

Luis Tormo Pérez és crític de cinema de la revista cinèfila Encadenados i, apart, és també tècnic en l'empresa pública Turisme Comunitat Valenciana, entre les funcions de la qual es compta el desenvolupament del turisme cinematogràfic.

D'altra banda, entre els rodatges gestionats per la Sagunto Film Office i que s'han desenvolupat en el terme municipal de Sagunt destaquen la sèrie d'Antena 3 Perdida; la pel·lícula El Lodo, protagonitzada per Raúl Arévalo i Paz Vega; la pel·lícula Vasil, protagonitzada per Karra Elejalde; o la superproducció de Bollywood rodada en el centre històric de Sagunt Srkaru Vaari Paata.

A través de la web www.saguntofilmoffice.com es mostren localitzacions, formularis, notícies sobre els rodatges a la ciutat i llistats d'empreses i associacions locals.

Durant el transcurs de la ponència es contemplaran per part de l'organització totes les mesures estipulades per les autoritats sanitàries per a la prevenció de contagis enfront de la COVID-19. Estes precaucions seran, així mateix, d'obligatori respecte i compliment per al públic assistent.