PowerCo exposa davant la societat saguntina el projecte de la gigafactoria

A la jornada informativa van assistir representants de les associacions d'empresaris, de comerciants, d'agricultors, sindicats i dels centres educatius de secundària i FP

La societat de Sagunt ha tingut l'oportunitat de conéixer de primera mà els detalls del projecte de la gigafactoria. L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i els directius de PowerCo España (empresa del Grup Volkswagen), Thomas Dahlem i Javier Rivera, van explicar ahir a la societat saguntina, en una jornada informativa organitzada per l’Alcaldia de l'Ajuntament de Sagunt en col·laboració amb PowerCo i la Fundació Bancaixa Sagunt, el projecte de la fàbrica de cel·les de bateria.

A l'acte, celebrat a la Casa de Cultura Capellà Pallarés, van assistir representants de les associacions d'empresaris, de comerciants, d'agricultors, de sindicats i dels centres educatius de secundària i FP, associacions veïnals i altres representants del teixit socio-econòmic de Sagunt. També van estar presents la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Maria Empar Martínez Bonafé; l'alcalde de Canet d'en Berenguer, Pere Joan Antoni Chordà; i altres regidors de l'Ajuntament de Sagunt.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha valorat positivament esta jornada informativa: «Ha sigut una primera presa de contacte entre els responsables de PoweCo España, Javier i Thomas, i el nostre teixit associatiu i agents socials. La trobada ha sigut productiva i hi ha hagut una primera explicació de grans dades de la gigafactoria. Després, també s'han pogut entaular converses més detallades entre els diferents sectors representats i estos responsables». Tal com ha explicat Darío Moreno, «esta és només la primera acció de participació ciutadana que porta PowerCo España ací en el municipi. Però vindran més, atés que la voluntat és que existisca un diàleg continuat amb els nostres agents socials i el nostre teixit associatiu. D'esta manera, aconseguirem traure el màxim partit d'esta gran inversió, minimitzant els impactes negatius i augmentant al màxim les externalitats. Per descomptat, este és el camí a seguir i, insistisc, que ha sigut una jornada molt positiva».

Amb una inversió de 3.000 milions d'euros, però que podria arribar als 4.500 milions, la previsió és que la gigafactoria genere fins a 15.000 llocs de treball: 3.000 llocs de treball directes i 12.000 ocupacions indirectes. La gigafactoria de Sagunt tindrà una capacitat de producció anual de 40 GWh a l'any i subministrarà les cel·les de bateries a les plantes d'automòbils del Grup Volkswagen a Martorell i Pamplona.