Presentades les I Jornades EducaCreart Sagunt que tindran lloc entre el 31 de març i el 2 d’abril

Estes jornades, organitzades per l’Ajuntament de Sagunt i coordinades per Camí de Nora, tractaran sobre projectes artístics i educatius per a la intervenció social


Este matí s’ha presentat la primera edició d’EducaCreart Sagunt, unes jornades sobre projectes artístics i educatius per a la intervenció social, organitzades pels departaments de la Universitat Popular, d’Educació i de Joventut de l’Ajuntament de Sagunt i coordinades per Camí de Nora, actual empresa adjudicatària de l’Escola Municipal de Teatre de Sagunt que celebra el seu dècim aniversari. Per la seua banda, també col·laboren altres entitats importants com la UJI,  CulturArts i la Conselleria d’Educació i Esports.
 
Estes jornades es realitzaran entre el divendres 31 de març i el diumenge 2 d’abril al Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt i inclouran tant conferències com tallers. Per a més informació sobre la programació, es pot visitar el següent enllaç:
 
http://www.aytosagunto.es/es-va/ajuntament/servicios/CulturaEducacion/universitatpopular/EducaCreart/06V.programacion.pdf
 
El regidor d’Educació, José Manuel Tarazona ha declarat que l’objectiu d’estes jornades és «d’una banda, celebrar els deu anys de l’Escola Municipal de Teatre i, de l’altra, projectar l’art com a eix transversal de treball dins de l’àmbit educatiu». Segons ha explicat es tracta de fer visibles tots aquells projectes socials que utilitzen mediadors artístics i culturals (teatre, dansa, música, grafiti, arts visuals, etc.) per a la intervenció i la transformació social, dins el marc educatiu i la participació comunitària afavorint, d’esta forma, la transmissió de valors socials indispensables per a la convivència. Tarazona ha continuat el seu discurs assenyalant que «esperem que este projecte es consolide al llarg del temps perquè el considerem realment important ja que aborda diferents aspectes, no només de la creativitat o de les arts escèniques, sinó que va més enllà en la integració social».
 
Per la seua banda, la regidora delegada de la Universitat Popular, María Giménez, ha donat suport a este projecte «sobretot per la intervenció social que des dels nostres cursos i tallers estem defensant», així com també donar a conéixer les pretensions d’EducaCreart. En este sentit, ha aclarit que «amb estes jornades es pretén donar a conéixer el fet artístic com un eix bàsic en l’educació, el qual contribueix al desenvolupament integral de les persones, a fomentar l’autonomia de cadascú, a descobrir la identitat personal i social, al creixement personal, així com també compartir experiències i metodologies actives, participatives i transversals».
 


Pel que fa al regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, ha aclarit que «EducaCreart serà un punt de trobada entre professionals, estudiants, educadors i públic en general que pretén donar experiències en matèria d'intervenció social i mediació, sobretot a través de la cultura i del teatre”, encara que es tractaran també diferents experiències culturals com són el grafiti, la dansa i la música, entre d'altres. Sampedro també ha manifestat que «per l’Escola Municipal de Teatre han pogut passar entre 4.000 i 5.000 alumnes», una dada que, per al regidor de Joventut, dóna bona fe de la bona salut que té el teatre a Sagunt en general, i sobretot, de l'Escola Municipal de Teatre en particular. «Açò no és fruit de la casualitat, jo crec que en els últims anys no s'ha fet una bona política cultural en relació al teatre, no s'havia fet una aposta i s'havia intentat deixar morir esta experiència que era l'Escola Municipal de Teatre. Per altra banda, en els últims dos anys hi ha hagut un intent de revitalitzar este projecte i crec que anem per la bona senda», ha expressat Sampedro. Finalment ha agraït el gran treball que estan realitzant els integrants de Camí de Nora, ja que «fruit d'esta gran labor i del suport de Joventut, Educació, Cultura i Universitat Popular ve esta bona salut de la qual parlem».
 
Per concloure l’acte de la presentació, Sergi Juesas, coordinador de Camí de Nora, ha afegit que estes jornades «inclouran conferències, taules redones i tallers, amb la participació de reconeguts artistes com Alfredo Mantovani, Jordi Forcadas o Paco Zarzoso, entre molts altres». Per altra banda, ha apuntat que totes les activitats estaran dirigides «a tota la societat ja que hi ha activitats tant per a famílies com per a adolescents o persones majors, així com també a educadors o professionals de les arts.»
 
Finalment hi ha que destacar que el programa d’estes jornades inclourà una part de conferències totalment gratuïta i una altra de tallers, amb un preu de 14 euros. En qualsevol dels dos casos, abans del 15 de març s'han de formalitzar les inscripcions perquè des de l’organització puguen controlar l'aforament en cadascuna de les activitats. Estes inscripcions es podran realitzar via e-mail al correu educacreart@aytosagunto.es i presencialment al departament d’Educació (C/ Progrés, 35. Port de Sagunt), al Casal Jove (C/ Vent de Marinada, s/n. Port de Sagunt) o a la Universitat Popular. Programes de Proximitat (Camí Reial, 65 1r pis. Sagunt).
 
Per a rebre més informació, es pot telefonar o enviar correus als següents punts d’informació:
 
Tel. 96 265 58 93 (Departament d’Educació) r.rodriguez@aytosagunto.es
Tel. 96 268 34 39 (Departament de Joventut) r.tortajada@aytosagunto.es
Tel. 96 265 58 68 (Universitat Popular) up@aytosagunto.es