Primavera d’ecologia urbana amb la Colla Verda

Per a participar en els voluntariats primaverals de la Colla Verda cal que les persones interesades s’inscriguen prèviament

Després d'hivernar a la marjal dels Moros i millorar la biodiversitat d'este xicotet però valuós aiguamoll, esta primavera la Colla Verda convida el públic a tres voluntariats més. Esta vegada, el projecte de voluntariat ambiental de l'Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró actuarà en parcs i jardins del municipi per a descobrir i potenciar la presència de fauna urbana. La primera actuació serà el dissabte 27 d'abril a La Gerència del Port de Sagunt.

Eixe dia, la Colla Verda se sumarà a la festa commemorativa pel 40 aniversari de la resistència sindical i ciutadana contra el tancament d'Altos Hornos del Mediterráneo (AHM). Concretament, amb la instal·lació de caixes niu per a ocells, hotels d'insectes i refugis per a rates penades en La Gerència.

Esta instal·lació de refugis per a la fauna auxiliar se repetirá en la resta d'activitats programades durant la primavera. Així, el segon voluntariat tindrà lloc el dissabte 25 de maig al parc de l'hospital de Sagunt, que es troba a la vora del riu Palància. I el dissabte 8 de juny es realitzará un tercer voluntariat de la campanya a la plaça Mestra Amelia Dolz, a la platja d'Almardà.

Per a participar en els voluntariats primaverals de la Colla Verda cal que les persones interesades s’inscriguen prèviament, ja que l'aforament és limitat, mitjançant la complementació del formulari de cadascuna de les activitats programades i rebre el correu de confirmació de la seua plaça amb el punt de trobada.

Els espais verds de Sagunt són la llar de diferents espècies de fauna que troben en els seus arbres i edificis un refugi on passar l'hivern o criar quan arriba el bon temps. Es tracta d'ocells, rates penades i insectes que en molts casos ens aporten serveis ambientals, motiu pel qual se'ls denomina fauna auxiliar. Des de la Colla Verda volen donar a conéixer estes espècies de fauna urbana i, a més a més, posar el seu granet d'arena per a millorar la seua conservació.