Quico Fernández de Compromís ja és alcalde de Sagunt

Fernández ha sigut triat en segona votació i governarà amb ADN Morvedre

 
Quico Fernández de Compromís ja és alcalde de Sagunt, després d'haver sigut triat en segona votació amb el suport d'ADN Morvedre, ja que en primera votació cap dels candidats ha obtingut majoria absoluta. Compromís governarà amb un total de cinc edils als quals se sumen els tres d'ADN Morvedre.

La sessió plenària ha començat amb la constitució de la Mesa d'Edat, necessària per a formalitzar el jurament o promesa del càrrec de regidor i formada per l'edil de més edat i el de menys de la Corporació Municipal. En aquest cas, han sigut Francisco Crispín del PSPV-PSOE i Roser Maestro d'Esquerra Unida, respectivament. Posteriorment, els 25 edils han procedit a jurar o prometre el seu càrrec. 

A continuació, s'han presentat les candidatures de cada formació política: Compromís amb Quico Fernández com a cap de llista, el Partit Popular amb Sergio Muniesa, Esquerra Unida amb Guillermo Sampedro, Iniciativa Porteña amb Manuel González, PSPV-PSOE amb Francisco Crispín i Ciutadans amb Raúl Merlo. ADN Morvedre no ha presentat candidatura, encara que el seu cap de llista, Pablo Abelleira, sí ha aprofitat el seu torn per a explicar la seua postura després de la intervenció del candidat del PSPV-PSOE, Francisco Crispín. Finalment, Iniciativa Porteña ha retirat la seua candidatura per a indicar que donava el seu vot al candidat d'Esquerra Unida, Guillermo Sampedro. 

Després, s'ha procedit a realitzar la votació, que ha quedat de la següent manera: Compromís ha obtingut vuit vots, Esquerra Unida set, el Partit Popular cinc, el PSPV-PSOE dos i Ciutadans dos. Al no tenir cap formació la majoria absoluta, ha aconseguit l'alcaldia la llista més votada, Compromís. Per tant, Quico Fernández ha sigut investit alcalde de Sagunt per a la legislatura 2015-2019 i formarà govern juntament amb altres quatre regidors de Compromís: María Teresa García Muñoz, José Manuel Tarazona Jurado, Josep María Gil Alcamí i Remei Torrent Ortiza; als quals se sumen també els tres edils d'ADN Morvedre: Pablo Enrique Abelleira Barreiro, María Dolores Giménez García i Sergio Moreno Montañez. 
 

 
La Corporació Municipal 2015-2019 ha quedat constituïda així: Compromís amb cinc regidors, Partit Popular amb cinc regidors, Esquerra Unida amb quatre, Iniciativa Porteña amb tres, ADN Morvedre amb tres, PSPV-PSOE amb tres i Ciutadans amb dos.