INSTITUCIONAL

L'Ajuntament de Sagunt rep la cervesera Cosa Nostra Brewing Co. pel seu èxit en els diversos concursos internacionals durant els seus tres anys de trajectòria

L'empresa del Port de Sagunt ha recollit més de mig centenar de premis en diversos certàmens des que va ser creada l'any 2019

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha rebut este dimecres el mestre cerveser Vicente Bernal, de l'equip de la cervesera artesanal Cosa Nostra Brewing Co. del Port de Sagunt, amb motiu dels més de 50 premis recollits al llarg dels seus tres anys de trajectòria des que l'empresa fora creada l'any 2019.

El primer edil ha explicat que des del Consistori s'ha volgut fer este reconeixement perquè per part del mateix es considera que hi ha molts àmbits en els quals des del municipi es pot «construir excel·lència», i en este sentit ha destacat com un «cas inspirador» el de Vicente Bernal.

«Les nostres pimes altament especialitzades també tenen molt a dir pel que fa a arribar a altes cotes de qualitat i de reconeixement fins i tot internacional», ha subratllat Moreno. «És una cosa que fa gran esta ciutat i, precisament per això, des de l'Ajuntament volíem agrair, reconéixer i mostrar el nostre suport», ha agregat.

Per la seua banda, Vicente Bernal ha agraït a l'Ajuntament el reconeixement. «Després de tres anys de dur treball continuem intentant donar el millor de nosaltres tots els dies i que dins de tres anys hi haja moltíssims premis més per a celebrar», ha desitjat el mestre cerveser.

Cosa Nostra Brewing Co. és la cervesera més premiada de la Comunitat Valenciana en este període i, amb les seues IPA, varietat que és la seua principal especialitat, ha obtingut guardons com ara el reconeixement a la millor cervesa del CICA 2020 per la seua Barley Wine; cinc ors en el festival de Lió (França) en 2021; diverses medalles al Barcelona Beer Challenge i en el Campionat d'Espanya de 2020.

Recentment també ha aconseguit dos ors i dos plates en el prestigiós Certamen Internacional de Lió d'enguany i va ser la segona més premiada en el mateix després de Mahou i San Miguel; així com altres cinc medalles en el Campionat Nacional de Cerveses que es va celebrar a finals d'octubre en La Fira de Poblenou, concretament tres ors, una plata i un bronze.

Les seues cinc cerveses premiades pel jurat, que va realitzar els tastos a cegues, van ser Kongfathers, or en la categoria Specialty Double IPAs; No.1 Vi d'Ordi 2019, or en la d'American Strong Ale; Diablipa, or en Specialty IPA; Rubieta Bona, plata en la categoria Belgian Ale; i Think Fast, bronze en la d'Experimental Beer.

Vicente Bernal va crear en 2019 Cosa Nostra Brewing Co. després de deu anys d'experiència en altres empreses i com a homebrewer. La factoria, situada al Port de Sagunt (carrer Laminació, 16), està oberta a visites del públic i organitza periòdicament tastos dels seus productes.