Representants de l'Equip de Govern es reuneixen amb la Direcció General de Patrimoni per solucionar els problemes de la Fundació de Patrimoni Industrial de Port de Sagunt

La directora general de Patrimoni, Carmen Amoraga, visitarà Sagunt la setmana que ve per veure personalment els problemes existents
Imagen 1Imagen 2
​Pablo Abelleira, regidor de Patrimoni Cultural, José Manuel Tarazona, regidor de Cultura, i Guillermo Sampedro, regidor de Joventut, s'han reunit amb Carmen Amoraga, directora general de Patrimoni i Cultura de la Generalitat Valenciana, i el sotsdirector, Antonio Bravo, per tractar diversos temes primordials per al patrimoni històric de Sagunt. És la segona vegada en una setmana que Amoraga es reuneix amb representants del consistori i el tema principal de la reunió ha sigut la problemàtica situació de la Fundació de la Comunitat Valenciana de Patrimoni Industrial de Port de Sagunt, que gestiona l'arxiu dels Alts Forns del Mediterrani, el Forn Alt i el Museu Industrial.

Aquesta fundació es va constituir per a gestionar aquests tres elements importants del patrimoni industrial del municipi i comptava amb fons procedents de l'Ajuntament de Sagunt, la Generalitat Valenciana i d'entitats privades. Des de 2012, les entitats privades van deixar d'aportar diners i, a més, la subvenció rebuda per Conselleria es va reduir considerablement, per tant, actualment la fundació només percep fons de l'Ajuntament de Sagunt, la qual cosa és insuficient perquè aquesta puga desenvolupar la seua labor.

Pablo Abelleira ha manifestat que en la reunió amb la Direcció general de Patrimoni i Cultura “s'ha posat sobre la taula la urgència que en aquests moments tenim tant amb l'arxiu com amb el museu industrial”. A més, Abelleira es mostra satisfet perquè “en quinze dies és la segona visita que tenim amb la Direcció General, per tant, veiem que tenen un especial interès a solucionar la caòtica situació actual”. Com a solucions possibles, es planteja “intentar tornar a fer-la funcionar o cercar una altra figura en la qual estiguem implicats Ajuntament de Sagunt i conselleria per a gestionar aquests béns industrials”.

D'altra banda, en la reunió també s'ha tractat la problemàtica de l'electrificació del Centre de Visitants del Castell de Sagunt i s'ha acordat que la directora general de Patrimoni i Cultura, Carmen Amoraga, vindrà el municipi la setmana vinent per a veure personalment els diferents problemes existents.