Roser Maestro ordena per escrit a la Policia Local que no participe en cap desallotjament

La regidora delegada de Policia Local ha donat esta ordre per a complir amb la proposta de la PAH que es va aprovar en el ple i per a donar garanties a les dos parts
Imagen 1
La delegada de Policia Local de l'Ajuntament de Sagunt, Roser Maestro, ha ordenat per escrit a la Policia Local que no participe en cap desnonament d'habitatges. La delegada ha pres esta determinació en compliment de l'acord plenari que declarava  Sagunt com a ciutat contrària als desallotjaments d'habitatges familiars.

La delegada de Policia Local ha explicat que “després d'aprovar el ple que Sagunt siga una ciutat lliure de desnonaments, un dels requisits que se sol·licitava és que l'actuació de la Policia Local no tinguera res a veure amb l'execució forçosa que suposava desallotjar a la persona de l'habitatge. A pesar que l'anterior regidor de Policia Local ja havia donat l'ordre verbalment, per a una major garantia tant per als treballadors de la Policia Local com per a les persones que van a ser desallotjades del seu habitatge, s'ha passat per part d'esta regidoria i per part de l'Equip de Govern, una ordre expressa i escrita, perquè la Policia Local no participe en cap desnonament a partir d'ara”. 

Roser Maestro ha afegit que “únicament estem donant compliment a la iniciativa popular proposta per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). És una iniciativa de la PAH que ha assumit l'Equip de Govern per a donar garanties a les dos parts. No és una novetat, perquè no estaven intervenint, però sí que és donar una garantia i seguretat tant a un nivell com a un altre i esperem que este compliment es puga fer efectiu a molts més municipis. És un assoliment de la PAH i un reconeixement al seu treball”. 

El Ple Extraordinari celebrat el passat 16 de juliol, va aprovar per unanimitat la proposta de la PAH que declarava Sagunt ciutat contrària als desallotjaments d'habitatges familiars habituals o de primera residència.

Segons el text aprovat, la finalitat de declarar Sagunt ciutat contrària als desallotjaments d'habitatges familiars habituals o de primera residència, és evitar la vulnerabilitat de les famílies afectades per processos de desallotjament dels seus habitatges habituals arran de la crisi. Igualment, el ple va aprovar un protocol d'actuació, amb quinze mesures concretes, per a fer front a situacions en les quals es desallotge a famílies del seu habitatge habitual per motius econòmics. Este protocol també estava inclòs en la proposta de la PAH i ha sigut avalat, mitjançant iniciativa popular, per 6.560 signatures de ciutadans del municipi de Sagunt.

Entre les mesures, que es van aprovar, es troba la sol·licitud al govern de l'Estat perquè, mitjançant un decret llei dictat amb caràcter d'urgència, deixe en suspens i ordene revisar tots els desallotjaments en execució derivats de la llei hipotecària. També es pretén sol·licitar a les entitats financeres la suspensió dels expedients de desallotjament i la paralització dels processos en curs per a buscar solucions alternatives amb la intermediació de l'Ajuntament de Sagunt si fóra necessari; la constitució d'un grup de Treball Social Anti-desnonaments o la negociació amb les entitats financeres per a arribar a un acord per a oferir els habitatges buits en lloguer social assequible, entre unes altres.

No obstant açò, es va descartar portar al ple la proposta per la qual el consistori deixaria de treballar amb les entitats que executen els desnonaments i que també havia demandat en principi la PAH. Este apartat va ser retirat de la bateria d'acords a causa de la seua incompatibilitat legal, segons informe de la Secretaria General del consistori.