S'aprova una moció per a la inclusió de diversos projectes d'inversió en els pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2016

La moció va ser presentada pel portaveu del Partit Popular i comptava amb 32 projectes d'inversió per a incloure en els pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2016, la quantia de la qual supera els 75.150.000 euros

 

Sergio Muniesa (Partido Popular) 

 

 

En el ple celebrat ahir 26 d'octubre en l'Ajuntament de Sagunt, va ser aprovada una moció sobre la inclusió de determinats projectes d'inversió en els pressupostos de la Generalitat Valenciana 2016, presentada pel portaveu del Grup Municipal del Partit Popular, Sergio Muniesa, que va ser recolzada per unanimitat per la resta de grups polítics. 

Amb aquesta moció, es va acordar que l'Ajuntament de Sagunt inste al Govern de la Generalitat Valenciana al fet que s'accepten totes les aportacions realitzades per als diferents projectes, la xifra total dels quals ascendeix a 75.150.000 euros, per a la seua inclusió en els pròxims pressupostos per a l'any 2016.

El passat 11 de setembre, el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana va publicar una ordre del Conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, en la qual es dictaven normes per a l'elaboració del pressupost de la Generalitat Valenciana de l'any 2016. El Partit Popular i la resta de Grups Polítics, (Compromís, Esquerra Unida, Iniciativa Porteña, ADN Morvedre, PSPV-PSOE i Ciutadans), consideren transcendental reivindicar certes inversions per a Sagunt i la seua inclusió en els pressupostos de la Generalitat en 2016, ja que
“se cerca que la nostra ciutat siga una zona prioritària dins de la Comunitat Valenciana i que açò es veja traduït en una aportació econòmica directa al municipi”, segons s'explica en la moció presentada. 


Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport
A la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport se li sol·licita la remodelació i posada en valor del recinte de la Gerència mitjançant un projecte global impulsat per la Generalitat (5.000.000 €/primera anualitat). A més, se sol·licita la construcció de l'IES Nº5, el projecte de la qual ja està realitzat i suposa ampliar l'oferta educativa en 24 unitats més en secundària i en 8 per a batxillerat (6.000.000€) i habilitar els aularis d'infantil dels col·legis Villar Palasí i Col·legi Victoria-Joaquín Rodrigo, (3.000.000€ i 1.000.000€ respectivament). Es demana també incorporar als pressupost de 2016 la finalització del Pavelló SUNP VI, les obres del qual estaven incloses en el Pla de Confiança amb una dotació econòmica de 3.400.000 € dels quals resten per executar 2.200.000€. A més, tenint en compte la gran varietat d'actes culturals i festius que emboliquen al municipi, se sol·licita la incorporació d'una partida pressupostària per al pròxim any dirigida a ajudar a les entitats festives (100.000€).
D'altra banda, sent el Castell de Sagunt l'espai més visitat de la nostra ciutat, es requereix la restauració del Castell i Muralles i de la ronda del Castell, amb la finalitat de garantir l'estat d'un espai d'aquesta importància cultural i patrimonial (1.500.000€/primera anualitat i 300.000€, respectivament).
Respecte a la troballa d'unes termes romanes descobertes en la partida de Gausa, es considera que és la Consellería la que ha de fer front a aquest tipus d'inversions (300.000€). Així mateix, es sol·licita la rehabilitació de l’Alquería de l’Aigua Fresca i Torres de Vigilància, amb la voluntat de recuperar un monument històric de la ciutat (3.000.000€). D'altra banda, per mitjà d'aquest conveni, es pretén que s'engeguen accions que garantisquen la conversió i manteniment dels vestigis industrials de la nostra ciutat, per mitjà d'un conveni entre l'Ajuntament i la Generalitat Valenciana (1.000.000€). Finalment, s'informa que l'Ajuntament disposa del projecte i la partida pressupostària finalista per a l'electrificació del centre de recepció de visitants. Després de la declaració de l'actual equip de govern de no realitzar aquest projecte, se sol·licita que s'invertisca en aquest equipament tan rellevant i es pose a la disposició de la ciutadania (250.000€).

Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives
A la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives se li sol·licita la construcció de centres Ceam per a Persones Majors, ja que els dos centres existents es troben saturats i la construcció d'una residència, un centre de dia i un cris per a malalts mentals, projecte que ja va ser sol·licitat en 2009 per l'Ajuntament. (1.000.000€ i 1.000.000€/primera anualitat respectivamente).
Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori
A la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori se li sol·licita millores en la comunicació entre Sagunt i Port de Sagunt amb la creació del Tramvia (2.000.000€/ primera anualitat), comunicar Port de Sagunt i Canet d'en Berenguer amb un pont en la CV309 (1.500.000€) així com la finalització de l'últim tram de la CV-309, en el qual no s'ha executat el desdoblament que afavoreix la circulació i millora la seguretat (3.000.000€/ primera anualitat). A més, se sol·licita la creació dels vials PR8, PR7 i PR5, uns vials que resulten imprescindibles per a un eficaç desenvolupament de les infraestructures en el municipi i amb els quals es completaria la xarxa viària de connexió de Parc Sagunt fins a la V-23, l'AP-7 i l'A-7 (1.000.000€/ primera anualitat).
Es planteja, també, la necessitat millorar l'accessibilitat dels cascs històrics del municipi donada la singularitat dels mateixos (1.000.000€).
 
A més, es pretén potenciar el cicloturisme creant la via verda a ulls negres així com un centre de recepció, descans i interpretació de la història industrial (1.000.000€) i desenvolupar un projecte que definisca el traçat del carril bici que uneix Puçol i Port de Sagunt (1.200.000€ en quatre anualitats).
D'altra banda, se sol·licita que inicie el procés expropiatori de tot l'anell exterior del Delta del Palancia per a procedir a la seua adequació (1.000.000€) així com l'adequació del Palancia al seu pas pel nucli de Sagunt durant 2016 (11.000.000€, sent la primera anualitat de 300.000€). Finalment, se sol·licita a aquesta conselleria la reubicació de la depuradora existent en el Port de Sagunt, l'estudi del qual ja està realitzat, per la qual cosa es pretén que s'incloga dins dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana del 2016 (9.500.000€).


Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural

Se sol·licita a aquesta Conselleria dur a terme una inversió major en els camins rurals que facilite l'accés a totes les zones de cultiu, sent l'agricultura un sector rellevant en la nostra comarca (100.000€).


Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

A la Conselleria de Sanitat i Salut Pública se li sol·licita l'execució d'un nou centre d'especialitats instal·lat en el nucli de Sagunt, atès que el Centre d'Especialitats actual, situat en Port de Sagunt, resulta insuficient donada la demanda de la població (2.000.000€). Així mateix, se sol·licita una revisió del conveni que permeta un més eficaç i eficient manteniment dels consultors mèdics, dotant d'una quantia major a aquests serveis (100.000€). Finalment, se sol·licita a aquesta conselleria l'execució d'un Consultori Mèdic per al nucli de la platja d’Almardá, a causa que l'actual es troba saturat (1.000.000€).


Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

Donada la difícil situació que travessen els treballadors de la planta de Bosal, amb més de 222 persones afectades, se sol·licita a aquesta conselleria que la Generalitat Valenciana incloga una partida per a dotar d'un Pla Social a aquests treballadors així com un pla de reindustrialització de la comarca del Camp de Morvedre (3.000.000€ i 10.000.000€ respectivament). D'altra banda, se sol·licita també l'ajuda del Fons Europeu d'Adaptació a la Globalització (FEAG), que presta el seu suport als treballadors que perden la seua ocupació com a conseqüència de grans canvis estructurals provocats per la globalització. El FEAG té un pressupost de 150 milions d'euros a l'any per al període de 2014-2020, amb el qual pot finançar fins al 60% del cost dels projectes concebuts per a ajudar als treballadors acomiadats a trobar una nova ocupació o crear la seua pròpia empresa, no obstant açò, el FEAG solament pot actuar si s'acomiaden més de 500 treballadors en una única empresa (1.000.000€). Finalment, es pretén dur a terme la promoció turística de la ciutat, sol·licitant a aquesta conselleria la realització dels tràmits pertinents perquè la Generalitat Valenciana s'implique de manera activa en el foment turístic del municipi de Sagunt (100.000€).