Sagunt a Escena comença hui 23 de juliol amb El Quixot del Ballet de la Generalitat Valenciana

La pròxima cita serà aquest diumenge, 26 de juliol, amb el concert de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana
Imagen 1Imagen 2
El festival Sagunt a Escena comença hui dijous, 23 de juliol, a les 22.30 hores, amb l'actuació del Ballet de la Generalitat Valenciana, dirigit per Inmaculada Gil Lázaro. Els afeccionats a la dansa podran gaudir del clàssic El Quixot en el marc incomparable que és el Teatre Romà de Sagunt. A més, la pròxima cita serà aquest diumenge, 26 de juliol, amb el concert de la Jove Orquestra de Generalitat Valenciana. 
  

 
 Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana
 
El 14 de desembre de 1869, en el Teatre Imperial Bolshoi de Moscou, va tenir lloc l'estrena del Quixot. La música composta per Ludwing Minkus i el llibret de Marius Petipa recreaven, en un dels més prestigiosos escenaris del món, un ballet inspirat en la conegudíssima novel·la de Miguel de Cervantes. Concretament, en les “noces de Camacho”, un episodi narrat en el capítol XIX de la segona part en el qual es relata el romanç entre el barber Basilio i la jove Quiteria. Aquest ballet, representat amb gran èxit a tot el món, compta entre el seu repertori amb un dels més celebrats “passos a dos”, el duo ballat per Basilio i Quiteria, que el mateix Rudolf Nureyev va interpretar en 1966.
 
En la proposta de la Generalitat Valenciana la finalitat és ressaltar la part més poètica i emocional del Quixot, a través de la dramatúrgia i la coreografia. La idea de llibertat i la necessitat de somiar són lliçons que el gentilhome manxec transmet amb les seues divertides i grotesques aventures. La gran aventura revolucionària del cèlebre protagonista també té el seu pols en l'amor, una gran causa per a recuperar el gest heroic. 
 
La pròxima cita serà aquest diumenge, 26 de juliol, en el Teatre Romà de Sagunt amb el concert de la Jove Orquestra de Generalitat Valenciana. Aquesta formació, el director pedagògic de la qual és Manuel Galduf, va ser creada al maig de 1998 i depèn orgànicament de la Sotsdirecció de Música de CulturArts. El seu principal objectiu és contribuir a la formació de músics menors de 26 anys per mitjà de trobades i tallers dirigits per destacats professors. En el seu repertori destaca la presència de músics actuals i les obres de compositors valencians als quals ha dedicat la seua producció discogràfica. En els últims anys, ha finalitzat la seua trobada d'estiu amb una actuació en el marc del festival Sagunt a Escena. 
 
Cal destacar que la completa programació de teatre, música, dansa i arts circenses s'estendrà fins al 12 de setembre. Aquesta edició 2015 del festival destaca per la presència de companyies i artistes molt coneguts. Concretament, són deu les propostes escèniques que s'han programat per a enguany a Sagunt a Escena, a les quals se sumen les sis de “Sagunt a Escena Creix” organitzades per l'Ajuntament de Sagunt. A més, aquesta diversa oferta cultural inclou quatre espectacles gratuïts que tindran lloc en la pujada al Castell i en la mateixa façana del teatre sota el nom de “Off Romà”.