Sagunt acollirà les XVIII Jornades Micològiques del Camp de Morvedre del 31 d'octubre al 7 de novembre

El Centre d’Estudis del Camp de Morvedre i l'associació Amics dels Bolets de Sagunt han organitzat diverses activitats en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt i altres entitats

 

Els afeccionats a la micologia podran gaudir un any més de les Jornades Micològiques del Camp de Morvedre, la XVIII edició de les quals se celebrarà del 31 d'octubre al 7 de novembre a Sagunt. Com en ocasions anteriors, el Grup d'Estudis Mediambientals “Salvador Vilalta” del Centre d'Estudis del Camp de Morvedre i l'associació Amics dels Bolets de Sagunt han organitzat diverses activitats en col·laboració amb altres entitats i amb les delegacions de Medi Ambient i Agermanament de l'Ajuntament de Sagunt.

Les activitats programades començaran amb una eixida a la muntanya el dissabte, 31 d'octubre, a les 7 hores, per a cercar bolets per a l'exposició. El dilluns, 2 de novembre, a partir de les 9.30 hores, tindrà lloc el taller d'identificació d'espècies i el muntatge de l'exposició de bolets en la sala Ximo Michavila de la Casa Capellà Pallarés de Sagunt. L'exposició s'inaugurarà el mateix dia, a les 20.00 hores, i podrà veure's els dies 2, 3 i 4 de novembre. 
 
A més, hi haurà una exposició de fotografies de bolets del Grup Fotogràfic Arse, presidit per Juan Higueras. La mostra estarà formada per al voltant de 25 instantànies. Així mateix, els assistents podran gaudir d'una altra exposició realitzada amb materials orgànics i de construcció que formen figures de bolets, de la qual és autor l'artista plàstic Miquel Amer. 

 
Segons explica Josep Espinosa Gaspar, Amer transmet una visió de conjunt on cadascun dels objectes es relacionen de forma orgànica amb els altres. Aconsegueix, així, plasmar no solament la bellesa exterior i interior de cada figura, sinó també evocar la llum i els colors que constitueixen el seu entorn. Es manifesta, doncs, un respecte i una sensibilitat intenses pel medi al mateix temps que es denuncia la seua decadència provocada per la mà de l'home. L'artista observa i escolta amb atenció la natura per tal d’incorporar en cada peça l'essència orgànica dels éssers vius. Amb aquest objectiu, Amer se serveix dels bolets per a reconstruir mitjançant l'art el cicle vital de la vegetació. I el resultat és una obra viva i en constant creixement que convida a l'espectador a connectar de nou amb la terra.

 

  Part de l'obra de Miquel Amer

 
Per al dimarts, 3 de novembre, s'ha programat una conferència, a les 19.30 hores, també en la Casa Capellà Pallarés, sobre “Fongs de la Serra Calderona”, a càrrec d'Ignacio Tarazona Martínez, membre de la Societat Micològica Valenciana (SOMIVAL). 
 
El divendres, 6 de novembre, a les 22.00 hores, se celebrarà el tradicional “Sopar boletaire” que prepararan els cuiners dels restaurants col·laboradors i el lliurament dels premis Amanita Caesarea i Amanita Phalloides de l'any 2015 en el restaurant El Celler de Faura. El sopar estarà amenitzat per l'actuació en directe del grup Black Coffe. Els tiquets per a assistir es podran adquirir a través dels membres de l'organització, en qualsevol dels restaurants col·laboradors i en les oficines del Centre d’Estudis, del 2 al 6 de novembre, en horari de 17.00 a 20.00 hores. 
 
Els afeccionats a la gastronomia tenen cita el dissabte, 7 de novembre, a les 12.00 hores, en el restaurant Le Fou de Sagunt, on es desenvoluparà el taller de cuina micogastronòmica. Aquells que ho desitgen podran quedar-se a degustar els plats en un menú especial que es prepararà. Les reserves poden fer-se en el mateix restaurant. A les 14 hores es tancaran les jornades també en el restaurant Le Fou de Sagunt. 
 
Altres de les entitats que col·laboren són: la ciutat francesa de Millau, germanada amb Sagunt; la Fundació Bancaixa Sagunt, la Fundació Mediambiental Huerta de la Comunitat Valenciana, L’Armeler, El Celler de Faura, Le Fou i el Grup Fotogràfic Arse.
 
 Algunes fotografies que formaran part de l'exposició realitzades per Juan Higueras