Sagunt acull la final de la Lliga Autonòmica d'Scooter Freestyle de la Comunitat Valenciana

L'esdeveniment es durà a terme el dissabte 25 de maig en el skatepark del Poliesportiu Municipal (internuclis) a partir de les 10 hores

Sagunt serà la seu, este dissabte 25 de maig, de la final de la Lliga Autonòmica d'Scooter Freestyle de la Comunitat Valenciana. Este esdeveniment està organitzat per la Federació de Patinatge de la Comunitat Valenciana (FPCV) i el club Diverse Scooter Team, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt. La final es durà a terme en el skatepark del Poliesportiu Municipal (internuclis) a partir de les 10 hores.

La prova consistirà en dos rondes classificatòries dels riders de les tres modalitats que participen: U-12, U-16 i absoluta, classificant-se els 5 millors de cada categoria a una final a cinc on faran una tercera ronda final. Estan en joc les classificacions per al campionat autonòmic que tindrà lloc el dia 8 de juny a Novelda.

En l'acte de presentació han estat presents el regidor d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón; el president de la FPCV, Vicente Martí Santamaría; el director del Comité d'Scooter, Carlos López; i el secretari de la FPCV, Pau Moltó.

Javier Timón ha destacat la importància de mantindre relacions entre l'Ajuntament, les federacions i els clubs: «En mantindre una estreta relació amb les diferents federacions, els nostres clubs, i l'Ajuntament, al final totes les parts ixen beneficiades, i no és casualitat que este tipus de campionats vinguen fins ací».

D'altra banda, ha posat de manifest el treball que fa el Diverse Scooter Team: «El nostre club local és referent a la Comunitat Valenciana, però també ho és en el territori nacional, en una disciplina que no té molts anys de vida, però que ací amb el treball del club ha tingut arrelament. Som, d'alguna forma, importadors de talent perquè el club els garantix una formació adequada i de qualitat».

Per la seua banda, el president de la FPCV ha assegurat: «Li tocava a Sagunt esta final d'scooter de la lliga. Primer, perquè compta amb un club nombrós, ha sigut un club pioner d'esta especialitat a la Comunitat Valenciana, i perquè sempre ha cuidat molt bé les coses».

D'altra banda, Carlos López ha explicat com serà el funcionament de la competició. Seran dos rondes classificatòries de 45 segons, i els cinc millors passaran a una final amb una única ronda de 45 segons. Així mateix, ha ressaltat que, a causa «de l'increment notable de participants i que es competix individualment», a partir d'esta mateixa edició s'haurà de partir la jornada en dos. És a dir, que una part es durà a terme abans de menjar i l'altra després. A més, ha apuntat: «Arribem a la final amb els llocs capdavanters molt apretats», la qual cosa fa que siga una jornada «més interessant».