Sagunt amplia l'horari de les sales d'estudi de cara als exàmens finals

Les sales estaran més hores obertes des de dilluns que ve 20 de maig, fins al 27 de juny en horari ininterromput de 9.00 a 1.00 de la matinada entre setmana i de 9.00 a 21.00 hores els dissabtes i diumenges

El departament d'Arxiu i Biblioteques de l'Ajuntament de Sagunt ampliarà l'horari d'obertura de les seues sales d'estudi a partir del pròxim dilluns 20 de maig, amb la finalitat d'oferir als i les estudiants de la ciutat un servici que els permeta preparar en millors condicions els exàmens finals de curs i les proves d'accés a la universitat.

«Una de les nostres prioritats és vetlar en pro de la igualtat d'accés a l'ensenyament i entenem que ara que la manera d'estudiar ha canviat i es necessita connexió a internet, no podem deixar de costat a aquelles persones que no la tenen a casa i les biblioteques i les sales d'estudi són un complement per a facilitar ferramentes d'estudi al global de la ciutadania», ha expressat el regidor del departament d'Arxiu i Biblioteques, Roberto Rovira. I ha afegit que: «En este mes es decidixen moltes coses en l'àmbit educatiu i l'estudiantat, en cas de les proves d'accés a la Universitat, es juga el seu futur professional».

Així, fins al 27 de juny s'obriran les sales d'estudi del Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt i de la biblioteca del Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt de manera ininterrompuda des de les 9.00 fins a la 1.00 de la matinada els dies laborables i en l'horari habitual de 9.00 a 21.00 hores els dissabtes i diumenges.

D'esta manera totes dues sales d'estudi estaran obertes més enllà del seu horari habitual, encara que en el cas de la biblioteca del Centre Cívic serà sense préstec ni accés a les prestatgeries durant l'horari especial. Les úniques excepcions seran el diumenge 23 de juny amb obertura de 9 a 15 hores i el 24, dia de Sant Joan, que per ser festiu no estarà obert.

«És un servei que es porta prestant habitualment per part de l'Ajuntament de Sagunt i que s'ha demostrat que a més de ser útil té una gran demanda», ha puntualitzat el regidor d'Arxiu i Biblioteques, per a qui resulta important també «que l'alumnat sàpia que té a la seua disposició espais que són tranquils i adequats on poder estudiar quan més es necessita, en el moment dels exàmens finals».