Sagunt celebra la festivitat del Patró de la Policia Local

En l'acte s'ha reconegut el treball als i les agents per la seua labor i dedicació, així com per diferents servicis realitzats

La Policia Local de Sagunt ha celebrat un any més la festivitat del seu patró, Sant Miquel. La plaça Major ha acollit l'acte en el qual s'ha reconegut el treball i el mèrit de diferents intervencions que han protagonitzat els agents i oficials de la Policia Local i de la Guàrdia Rural i la seua gestió i dedicació, així com la labor que durant anys han realitzat els agents jubilats. Prèviament a l'inici de l'acte, s'ha guardat un minut de silenci en memòria de Vicent Vayá Pla, Fill Adoptiu de Sagunt mort recentment als 85 anys.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el comissari de la Policia Local de Sagunt, Ricardo Luis March, han passat revista als agents que es trobaven en formació. A continuació, amb la delegada de la Policia Local, María José Carrera, han entregat les mencions i felicitacions als agents.

Darío Moreno ha destacat la importància de la Policia Local: «És un dia d'alegria i també per a reflexionar sobre la importància de la nostra Policia de proximitat, ja que és la primera línia d'actuació cap a la ciutadania». A més, ha afegit que és un referent tant per a la ciutadania com per a l'Ajuntament: «El funcionament de la nostra economia, eixes tradicions de les quals ens sentim tan orgullosos, no serien possibles si no fora per vosaltres. Així que, de tot cor, gràcies a tot l'equip».

L'alcalde ha acabat la seua al·locució als agents amb un record a Vicent Vayá: «Hui acomiadem Vicent Vayá, un ciutadà exemplar que ens ha deixat el seu compromís, que estava sempre a la disposició de la seua ciutat. Este esperit que ens ha deixat Vicent el podem incorporar a la necessitat, per part de tots i totes, de continuar col·laborant al màxim, facilitant el treball de totes i de tots i garantint que amb això prestem el millor servei a la ciutadania».

Durant l'acte se li ha entregat un diploma a l'agent de la Policia Local jubilat enguany com a reconeixement per la dedicació d'una vida al servici ciutadà i la seua missió de defensa, promoció i protecció dels drets i llibertats públiques. També s'ha entregat un diploma al mèrit policial a un agent per complir vint-i-cinc anys de servici en la Policia Local i haver tingut una trajectòria professional excepcional.

Així mateix, s'han entregat dèsset felicitacions públiques: a catorze Policies Locals, a dos agents de la Guàrdia Rural i a un subinspector del Cos Nacional de Policia. Estes felicitacions han sigut a títol individual als qui han destacat en l'estudi, promoció i dignificació tant de la funció policial com dels cossos de Policia Local, i als qui han realitzat un servici especialment meritori en el compliment de les seues funcions i han tingut una important repercussió social.

Per la seua banda, el comissari Ricardo Luis March, ha felicitat els agents i oficials que han rebut una menció: «És un dia de reconeixement a l'esforç de totes i tots els que heu rebut una menció. És de llei que siga públic per a reconéixer el treball ben fet, el treball meritori i la vocació de servici». El comissari ha destacat les bones relacions i la col·laboració amb el Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil i la Guàrdia Rural. També ha agraït a la Corporació, a l'alcalde i a la regidora de la Policia Local «per l'esforç realitzat estos anys amb la Policia Local, que s'ha reflectit en la major convocatòria de policies en una oposició, la futura ampliació i renovació de la flota de vehicles, la imminent reforma de la Central de Policia, i el treball que s'està realitzant perquè una futura i moderna central siga una realitat».

El comissari ha ressaltat les més de 30.000 intervencions realitzades en l'últim any, i ha reconegut el treball fet, tant per les unitats operatives com per les no operatives: «Un any en què la Policia Local ha estat sempre on se li ha necessitat. Podeu comptar amb nosaltres, som i serem una Policia Local pròxima, amb la mirada posada en el futur».

L'acte també ha comptat amb la presència de nombroses autoritats entre les quals es comptaven components de la Corporació Municipal de Sagunt, la jutgessa degana dels jutjats de Sagunt, el comissari del Cos Nacional de Policia, el capità de la Guàrdia Civil, i altres membres de les forces de seguretat i prevenció com Bombers, Guàrdia Rural i Protecció Civil, el president de l'Associació de Moros i Cristians de Sagunt, la Fallera Major de Sagunt i el president de la Federació Junta Fallera de Sagunt.