Sagunt commemora el 18é Pacte Ciutadà contra la Violència de Gènere amb 321 entitats adherides

L'esdeveniment, que està organitzat per l'Àrea d'Igualtat, ha tingut lloc esta vesprada en el Casal Jove del Port de Sagunt

El Casal Jove ha acollit esta vesprada la commemoració del 18é Pacte Ciutadà contra la Violència de Gènere, un esdeveniment organitzat per l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt. Durant l'acte s'ha exposat una campanya de sensibilització en matèria d'igualtat i prevenció de la violència de gènere que persegueix sensibilitzar i conscienciar a la ciutadania sobre la violència de gènere com a problema estructural de la nostra societat, i que totes les persones som responsables de la seua prevenció i erradicació.

 

En l'actualitat ja són 321 entitats de diferents àmbits, com el social, cultural, esportiu, empresarial i de comerç, entre altres, les que estan adherides al Pacte Ciutadà. A les noves entitats adherides se'ls entregarà una litografia elaborada per Elena Uriel.

 

L'acte ha estat conduït per Sergi Juesas, de la companyia Camí de Nora, la qual ha donat inici amb una performance. L'alcalde de Sagunt i regidor d'Igualtat, Darío Moreno, ha donat la benvinguda a les noves entitats que enguany s'han adherit al pacte. També han sigut presents altres membres de la corporació municipal, així com les treballadores de l'Àrea de la Dona.

 

L'alcalde de Sagunt ha explicat que este Pacte és una mostra del compromís de la societat en la lluita contra la violència cap a les dones, i que és el resultat de l'acord entre la societat civil i l'ajuntament amb l'objectiu d'aconseguir un rebuig absolut de la violència de gènere. En este sentit, l'alcalde també ha destacat la importància de dur a terme polítiques d'igualtat des de les institucions: «Per a acabar amb estes dramàtiques conseqüències de la violència cap a les dones, no sols és necessari el rebuig social, també necessitem compromisos polítics ferms i coherents amb la importància i rellevància d'esta problemàtica estructural de la nostra societat. Les polítiques d'igualtat i la prevenció de les violències masclistes han de ser una prioritat política i transversal que impregne tota l'acció municipal, i des de totes les àrees i àmbits».

 

Així mateix, durant l'esdeveniment s'ha projectat un vídeo en el qual alumnat així com persones conegudes i rellevants del municipi han mostrat públicament el seu rebuig i el seu compromís en la lluita contra la violència cap a les dones. Així mateix, el vídeo es podrà veure en xarxes socials.

 

»La incredulitat, la desinformació, la negació de la violència, l'errònia sensació que la igualtat ja ha arribat, ens fa creure que tot ha acabat, i que tot és en va. Per això, enguany i més que mai, assenyalem la importància d'un compromís també des del teixit ciutadà per a cridar l'atenció, per a no deixar de tindre clar quins són els nostres objectius en l'anhelat i esmunyedís estat del benestar», ha destacat Darío Moreno.

 

El regidor d'Igualtat, qui també aclareix que l'adhesió a este pacte ciutadà contra la violència de gènere de Sagunt no és només un acte institucional, ha manifestat que esta adhesió és «motivació. L'adhesió és visibilitat, és conscienciació. És, sobretot, prendre's la molèstia de deixar clar que les coses que els ocorren a les altres, a mi no em són igual i que jo aporte el meu granet d'arena per a ser part de la solució. Perquè en la violència de gènere, i com diu Miguel Lorente, no fer, és fer malament. Per això, si no fem, si no actuem, estem sent, vulguem o no, part del problema». Al que ha afegit: «Sagunt és una ciutat que, malgrat tot, no es rendeix».

 

Els objectius principals d'esta campanya són promoure la sensibilització en matèria d'igualtat i el rebuig a la violència que s'exerceix contra les dones entre la població de Sagunt; potenciar la implicació de diferents col·lectius i entitats amb la finalitat de sensibilitzar per a la prevenció i detecció de situacions de violència contra les dones; donar a conéixer els recursos existents per a l'atenció a dones víctimes de violència de gènere; apel·lar a totes aquelles persones que miren cap a un altre costat davant una situació de violència, fent-los responsables d'esta problemàtica; i informar les dones que pateixen maltractaments de com actuar davant ells, i els programes i recursos municipals que tenen a la seua disposició.