Sagunt es converteix en la segona ciutat valenciana de dimensions similars amb menor deute

L'Ajuntament de Sagunt va tancar el passat any amb un nivell d'endeutament del 47%, la qual cosa permet major finançament a través de préstecs i dels serveis municipals
Imagen 1
L'Ajuntament de Sagunt va obtindre un nivell de deute segons la liquidació de l'exercici de 2016 d'un 47 %, segons les dades que el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública ha donat a conéixer. Es tracta d'un percentatge allunyat del límit d'endeutament que es permet als ajuntaments, i que se situa en el 110 %. Estes dades permeten a l'Ajuntament de Sagunt una major capacitat de finançament a través de préstecs, tal com es ve fent durant este exercici, segons ha explicat la delegada de Presidència, Teresa García, a més de permetre que es financen les despeses dels serveis municipals que s'estan oferint des del consistori.
 
En este sentit, és important destacar que, segons el pressupost municipal, a la fi d'any es preveu tindre un nivell d'endeutament d'un 45 %. En cas d'afegir l'operació de préstec que l'ajuntament acaba de sol·licitar, la xifra augmentaria al 57 %, unes dades que, segons García, “l'ajuntament és perfectament capaç de pagar”.
 
Així mateix, Teresa García ha volgut destacar el treball que es va realitzar durant tot l'any passat per part de la regidoria d'Hisenda quant a la renegociació dels préstecs pendents, de manera que “l'estalvi d'interessos que ha produït esta renegociació ha permés cancel·lar major quantitat de deute de la qual es va liquidar l'any passat, que va ser de 4 milions, mentre que enguany tindrem 4.300.000 euros”.
 
Els nivells de deute obtinguts durant el passat any situen l'Ajuntament de Sagunt en el segon lloc del rànquing de les ciutats valencianes de dimensions similars amb menor deute. És per açò que García ha expressat que “la gestió dels recursos econòmics i el treball que s'està fent és bo. L'ús dels instruments de finançament que l'ajuntament té al seu abast, així com el deute que pot generar, és un ús absolutament sostenible, orientat a finançar inversions i serveis, i que, efectivament, el ciutadà puga veure traduïdes en una millora de la qualitat de vida”.
 
 
 
D'altra banda, respecte a les dades que s'han pogut conéixer sobre el descens de l'atur en la comarca, Sagunt se situaria en la senda de recuperació que està tenint el Camp de Morvedre, tal com ha assenyalat García. A més, també ha destacat la revitalització que Parc Sagunt pot suposar per al municipi, gràcies a un augment del nivell dels ingressos per a les arques municipals, així com l'activitat econòmica i l'ocupació que comporta.

Recordar també totes les prediccions fatalistes sobre els pressupostos, que deien que els ingressos estaven efectivament sobrecalculats, simplement per recordar també a tots els que van fer aqueix tipus de valoracions que el fet de tenir una gestió eficient, en una zona tan important com Parc Sagunt, ha suposat per al nostre municipi, no solament la creació d'ocupació que millora el benestar dels nostres ciutadans, sinó també, a l'ambit econòmic, per a l'ajuntament significa un reforç important de les finances municipals. Simplement l'esforç en la gestió s'acaba traduint en una millora de resultats per a tots, per a aquells que es puguen veure beneficiats per haver trobat un nou treball, i per a aquells que reben els serveis municipals millorats, ja que l'ajuntament es pot permetre accedir a un major nivell de recursos.
 
Per tant, tornem a reiterar el que, en el nostre municipi, efectivament, la dreta no és que no gestione millor, sinó que ho ha fet molt pitjor, i que el progrés que l'Equip de Govern està portant a la nostra ciutat l'estan notant els ciutadans. Sense ser triomfalistes, tenim en compte que s'ha de seguir treballant per intentar que les situacions de risc dels nostres ciutadans, que sabem que encara hi ha molta gent que ho està passant malament, siguen les menors possibles, i que lluitem perquè el benestar siga un dels principals indicadors de la nostra ciutat. En aqueix sentit, les accions que estem realitzant amb el Pla d'Ocupació vénen a intentar cobrir aqueixa faceta, i els reforços que s'han fet en serveis socials, i que es continuaran fent, vénen a contrarestar la desigualtat que puga haver-hi dins del nostre municipi, per aconseguir que cap persona que visca a Sagunt es veja exclosa”, ha conclòs Teresa García.