Sagunt és la ciutat amb més distincions en el sistema de qualitat turística després de València

El SICTED compta amb un total de 42 empreses del sector turístic distingides en el municipi
 
Sagunt s'ha convertit en la ciutat amb major nombre d'empreses distingides en el Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED). A les 42 empreses ja distingides en el SICTED enguany s'han adherit 30 noves empreses i serveis de diferents tipologies com són hotels, restaurants, taxis i comerços.
 
Es tracta d'un projecte gratuït per a les empreses, finançat per la Conselleria de Turisme que desenvolupa l’Agència Valenciana del Turisme de la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Sagunt en col·laboració amb Turespaña, amb l'objectiu d'obtindre un nivell de qualitat homogeni en els serveis oferits al turista dins d'una mateixa localitat i certificar-ho mitjançant un distintiu de reconeixement.
 
Ahir es van lliurar els distintius del SICTED en l'Ajuntament de Sagunt, en un acte presidit per la regidora delegada de Turisme, Natalia Antonino, al qual també va assistir el regidor de Platges, José Vicente Muñoz. Es van atorgar els nous distintius a un total de 13 noves empreses i serveis públics i privats de la ciutat que durant un any han treballat per a complir amb els requisits necessaris per a ser reconeguts per este sistema de qualitat, gestionat per la delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt. A més, s'ha renovat el distintiu a altres 11 empreses que ja el tenien. 
 
Concretament, les noves empreses i serveis que han rebut el distintiu són: Hotel Els Arenals, Hostal El Teide, el restaurant vegetarià Frida, el restaurant Wizard Lounge, Bodegas Ferri, José Vicente Servitaxi taxi 32 i l’Asociación de Radiotaxi Sagunto amb els taxis 3, 5, 6, 8, 15 y 25.
 
D'altra banda, les empreses que han renovat distintiu són: Hotel NH Puerto de Sagunto, Hotel Sensity Vent de Mar, Camping Malvarrosa, Heladería El Paseo, Heladería Véneta; Telepizza, Quiero Cultura, Via del Pòrtic i la Domus dels Peixos, Platja el Port de Sagunt, Tourist Info el Port de Sagunt i Tourist Info Sagunt.
 
La regidora delegada de Turisme, Natalia Antonino, va agrair la participació de totes les empreses i va avançar “que junt al nou fullet promocional que està en marxa i a punt de veure la llum, es realitzarà una campanya de difusió també en ràdio. Igual que les empreses del municipi es comprometen amb la ciutat, l'Ajuntament vol col·laborar en la difusió apostant per donar visibilitat a les empreses que estan incloses en el SICTED”.
 
Així mateix, en una reunió de treball s'han concretat els detalls que inclourà el nou fullet promocional SICTED 2017, que inclourà sorteigs de caps de setmana a Sagunt, incloent nits d'hotel, sopars, visites guiades i molt més.
 
Alguns dels beneficis que té el SICTED per a la destinació i el sector turístic són l'increment de la satisfacció del turista i el ciutadà, la millora del posicionament de la destinació, l'augment de la percepció de fiabilitat de l'oferta, el foment de la implicació dels sectors en els objectius de la destinació, així com la millora en la coordinació de l'oferta turística i el sector públic.
 
D'altra banda, els avantatges per a l'empresa o l'entitat són l'impuls de la gestió de la qualitat de l'establiment, la distribució d'una guia d'aplicació de bones pràctiques, l'intercanvi d'experiències amb altres empresaris i l'augment de la percepció de fiabilitat per part del client gràcies al reconeixement atorgat.
 
Per a més informació es pot consultar la pàgina www.calidadendestino.es. A més, qualsevol empresa interessada a participar pot posar-se en contacte amb el SICTED enviant un correu a gestionsicted@gmail.com.