Sagunt es presenta a la candidatura dels premis internacionals “European Destinations of Excellence”

Els premis EDEN són un prestigiós guardó que la Comissió Europea dóna des de fa huit anys a destinacions emergents que han contribuït amb èxit a la sostenibilitat i l'obertura del turisme a tots de forma més inclusivaL’Ajuntament de Sagunt, a través de la regidoria de Turisme, ha presentat hui la seua candidatura oficial a ser escollit com a Destinació Europea d’Excel·lència per les seues iniciatives innovadores en la posada en valor i dinamització del seu patrimoni cultural tangible. Tot açò sempre en el marc d’una planificació i gestió turística sostenible i amb participació de l’àmbit local.

 

La delegada de Turisme, Natalia Antonino, ha declarat que “Sagunt aposta des de fa temps per desenvolupar un model de destinació turística pròpia, on l’activitat turística forme part de la dinàmica de vida socioeconòmica de la ciutat, amb harmonia, equilibri i desenvolupament sostenible dels seus recursos. Sagunt té un gran potencial i des de l’Ajuntament treballem per difondre’l”.

 

Sagunt, amb els seus projectes de Suma de Cultures i els segells rebuts de Capital Valenciana de la Romanització, i en procés de Patrimoni Europeu per avalar la candidatura a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, a més de les diferents activitats que realitza al llarg de l’any (Ludi Saguntini, Escenaris de la teua Història, etc), mostra amb fets el gran interés que té per preservar i revaloritzar el seu immens patrimoni cultural i posar-lo a l’abast del turisme i de la seua gent.

 

Els premis EDEN són un prestigiós guardó que la Comissió Europea dóna des de fa huit anys a destinacions emergents que han contribuït amb èxit a la sostenibilitat i l'obertura del turisme a tots de forma més inclusiva. L'objectiu dels premis EDEN de 2017 és donar més visibilitat al turisme cultural i al seu patrimoni tangible, amb experiències participatives innovadores i animar altres destinacions de tot Europa a seguir el seu exemple.

 

El procés de selecció als premis EDEN és molt rigorós i passa per diferents fases: la primera serà per part de la Generalitat Valenciana que escollirà una ciutat de la Comunitat per presentar-se en l’àmbit estatal. La segona serà un concurs entre els guanyadors autonòmics entre els quals el govern d’Espanya escollirà un guanyador i quatre finalistes.  Estes cinc destinacions turístiques rebran un guardó a la fira Fitur de 2018 i formaran part de la xarxa de destinacions EDEN d’excel·lència. Posteriorment, la Comissió Europea organitzarà una gala entre tots els guanyadors dels països participants.

 

En l’actualitat formen part de la xarxa de Destinacions Europees d’Excel·lència 350 destinacions (19 espanyoles) de 27 països diferents i ara Sagunt vol ser inclòs en esta selecta llista l’any 2018.