Sagunt i Canet d'en Berenguer col·laboren per potenciar el turisme i aconseguir millors connexions

Els alcaldes Quico Fernández i Leandro Benito s'han reunit en l'Ajuntament de Sagunt per dialogar sobre qüestions que afecten a tots dos municipis

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, s'ha reunit amb l'alcalde de Canet d'en Berenguer, Leandro Benito, i dos regidors del seu equip de govern, per dialogar sobre algunes de les qüestions que afecten als dos municipis veïns i en les quals és necessària la col·laboració.

En primer lloc han abordat alguns aspectes del funcionament de la depuradora que comparteixen ambdues poblacions i que serveix per a depurar les aigües de Canet i de Almardà.

Un dels punts importants de la reunió ha sigut la participació dels dos municipis en fires de turisme i referent a açò Fernández ha explicat que: ”Des de fa ja uns anys Sagunt i Canet d’en Berenguer estan projectant de manera conjunta la marca turística en Fitur i enguany serà exactament igual perquè evidentment Canet té una oferta molt clara d’unes platges d’una gran qualitat i de serveis, però evidentment en un concepte molt més ampli del turisme la zona amplia és Sagunt que a més a més també compta amb platges magnífiques, però té un patrimoni molt important. Per tant, podem dir que la col·laboració entre el dos pobles és convenient i també la projecció en altres fires no sols en Fitur sinó també en la fira de Bilbao, i nosaltres mantindrem esta col·laboració”.
 
D'altra banda hi ha una sèrie d'infraestructures de comunicació entre els dos municipis que estan pendents. Una, el projecte tècnic del qual està molt avançat, és la que es coneix com a sendera blava, que seria la unió per a ús de vianants i vehicles no motoritzats per la costa entre Sagunt i Canet i per a la qual l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Sagunt ja ha reservat un pressupost de 300.000 euros, tal com ha confirmat l'alcalde. N’hi havia un avantprojecte que ells ja coneixien i el que anem a plantejar és una reunió temàtica per a ensenyar-los el projecte i per a veure de quina manera ells també hi participen encara que pràcticament el 90% del tram és de l’Ajuntament de Sagunt. I és un projecte que s’ha d’executar enguany perquè té una gran demanda”, ha explicat l’alcalde de Sagunt.
 
Una altra de les infraestructures pendent és la del pont que faça possible el pas de vehicles entre Port de Sagunt i Canet d'en Berenguer per sobre del llit del riu Palancia.  Jo ja he recordat que esta és una infraestructura que se havia d'haver afectat a les requalificacions de sòl que en el seu moment va fer Canet, però que en qualsevol cas és una connexió que està demandada pels dos municipis i que s’ha de buscar la col·laboració d’una altra administració. En este cas, el que hem plantejat és la necessitat de buscar en la Diputació la administració que servisca de connexió i veure de quina manera la podem involucrar per a què ens ajude a portar-la a terme”, ha afirmat Fernández.

I finalment una altra qüestió que també comparteixen els dos municipis és el transport, ja que és la mateixa companyia, AVSA, la que connecta Canet amb el Port de Sagunt, Sagunt i València. L'alcalde ha informat ques'ha signat un conveni per a 2016 i ells ens han mostrat la seua disposició de parlar amb l’empresa per a veure de quina manera podem millorar les nostres connexions.
Com a conclusió, les relacions amb el municipi de Canet han de ser molt fluides perquè compartim moltes oportunitats, problemes també, però tenim oportunitats en comú, i esperem que a partir d’este moment solucionem estes qüestions”.