Sagunt i l’Agència Valenciana de Turisme llancen una campanya de promoció que convida els turistes a ser protagonistes de la seua experiència

La campanya ‘Sagunt, l’Escenari de la teua Història’ es vertebra a través d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Sagunt i l’Agència Valenciana de Turisme, que aporta 100.000 euros


Sagunt i l’Agència Valenciana de Turisme (AVT) llancen una campanya de promoció que convida els turistes a ser protagonistes de la seua experiència. La ciutat es reivindica com a destinació turística no solament pel seu immens patrimoni històric, cultural i industrial, sinó també per la seua capacitat de mantindre-ho viu. Amb esta filosofia s'ha presentat hui en la Casa de Cultura Capellà Pallarés la campanya de promoció turística "Sagunt, l'Escenari de la teua Història", amb l’objectiu de fer que el turista se senta protagonista en una ciutat viva, no solament espectador des d'un pati de butaques.

Per poder dur a terme esta campanya, l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el secretari autonòmic i president de l'AVT, Francesc Colomer, han signat un conveni de col·laboració que senta les bases d'este pla de promoció turística. En l'acte també ha estat present la regidora de Turisme de Sagunt, Natalia Antonino. L'AVT aporta 100.000 euros per desenvolupar esta campanya.

La campanya "Sagunt, l'Escenari de la teua Història" arranca hui amb la signatura d'este conveni, i finalitzarà el 15 de desembre d'enguany. Durant cinc mesos, la ciutat promocionarà els seus esdeveniments culturals més representatius, com Sagunt a Escena, la celebració del Centenari de la Siderúrgia o la Mostra de Gènere Negre i, sota el prisma que els turistes descobrisquen una ciutat viva, que cuida el seu patrimoni i mira cap al futur, esta campanya de promoció turística destacarà la literatura, música, teatre o gastronomia de la ciutat.

Antonino ha destacat l'esforç de l'AVT, que “ajudarà Sagunt a impulsar tota la seua riquesa patrimonial i cultural i a consolidar-se com a municipi turístic”. La delegada de Turisme ha agraït l'esforç de la Generalitat Valenciana “per apostar pel turisme de Sagunt i fer realitat amb fets esta aposta pel patrimoni saguntí”, i ha recordat que són moltes les ajudes que han arribat des de la Generalitat en matèria turística.

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha donat l'enhorabona a la delegada i al departament de Turisme, i ha agraït a la Generalitat, a l'AVT i a Francesc Colomer “que des del principi han tingut les portes obertes a esta ciutat, que vol fer del turisme un dels eixos de progrés i benestar per als seus ciutadans”.L'alcalde ha fet un repàs per la variada i àmplia oferta cultural de Sagunt “que associada al patrimoni i al turisme suposa una fórmula d'èxit. Volem que els visitants tinguen una gran experiència en la nostra ciutat i que açò supose una projecció perquè Sagunt siga un referent a Europa en el turisme actiu, en el qual la cultura té un paper fonamental”. L'alcalde ha acabat destacat la col·laboració entre administracions.

Francesc Colomer ha declarat que “Sagunt és molt important per a nosaltres”. Ha explicat que la política turística està basada en aliances amb ciutats que són avantguarda: “hem de saber interpretar clarament quines ciutats poden jugar un paper molt important des del punt de vista de la referència de la capitalitat cultural i en este cas Sagunt és una referència inqüestionable”.

El president de l'AVT també ha incidit que “en este món global, la diferenciació, la singularitat, la gestió de l'autenticitat serà fonamental per entendre els territoris que competiran amb garanties per ser rellevants en l'àmbit turístic”.
 
L'àmbit d'actuació de la campanya és de caràcter nacional, i especialmente en la Comunitat Valenciana, en les comunitats limítrofes (Aragó, Múrcia i Catalunya) i Madrid. Un altre dels objectius de la campanya és cercar sinergies i llaços d'agermanament amb altres comunitats autònomes com per exemple el País Basc, que té en comú amb Sagunt el seu entorn industrial. També es prestarà especial atenció a ciutats amb similituds amb Sagunt com Tarragona o Cartagena.