Sagunt presenta la campanya dels espais segurs i lliures d'LGTBI-fòbia
04 de febrer 2025
La regidoria de Polítiques LGTBIQ+ ha llançat la marca ‘Espais LGTBIQ+friendly’ per a indicar els llocs de la ciutat lliures d'LGTBI-fòbia
Naix la marca ‘Espais LGTBIQ+friendly’, promoguda per la regidoria de Polítiques LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Sagunt. Es tracta d'una marca per a posar en col·legis, bars i restaurants, comerços, etcètera per a ser identificats com a espais segurs i lliures d'LGTBI-fòbia. A més, amb la col·laboració de la Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS), s'ha llançat la marca ‘Casal LGTBIQ+friendly’, per a situar-la als casals de les 30 comissions de la comarca.
Esta iniciativa LGTBIQ+friendly, “ve a reforçar les mesures que volem impulsar des del departament i venen a avançar en els drets i llibertats del nostre municipi”, assegura el regidor de Polítiques LGTBIQ+, Raúl Palmero. A més, Palmero explica que els qui s'adherisquen a esta campanya es comprometen a acollir les persones LGTBIQ+ amb respecte i bon tracte sense cap mena de discriminació, a permetre i fomentar la lliure expressió de l'afectivitat entre persones que siguen de qualsevol identitat o orientació sexual, a no acceptar actituds de desaprovació o recriminació cap a cap persona que manifeste la seua activitat, la seua identitat, la seua orientació o per la seua aparença física o de vestir, a aplicar protocols d'actuació per a crear espais segurs contra l'LGTBIQ+fòbia.
Així mateix, també es comprometen a treballar per la inclusió de les persones LGTBIQ+ en totes les activitats de l'espai, a previndre i combatre actituds de discriminació o assetjament cap a les persones LGTBIQ+, a promoure accions de protecció de les persones LGTBIQ+ en tots els àmbits, esdeveniments o accions, a promoure accions de sensibilització i conscienciació entre la comunitat i veïnatge per la diversitat de gènere, sexual i familiar, i a col·laborar en campanyes i activitats en favor del col·lectiu LGTBIQ+ que es desenvolupen en l'àmbit municipal.
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat que un espai segur és un lloc en el qual tothom puga ser qui vulga ser: “És el concepte més pur de llibertat en la qual no jutgem ni limitem a les persones perquè puguen desenvolupar el seu potencial. Això és un element clau per a assegurar la felicitat de la ciutadania”. L'alcalde de Sagunt ha incidit en el fet que encara hi ha una realitat social en la qual continuen ocorrent agressions: “Este tipus de violències es donen perquè existix un caldo de cultiu de LGTBfobia que forma part inherent de la nostra societat i contra el qual hem de lluitar”. Finalment, el primer edil ha reconegut la implicació de la Federació Junta Fallera de Sagunt a materialitzar esta iniciativa amb la qual es fomenta el debat públic.
D'altra banda, el president de FJFS, Hugo Morte, ha indicat: “Hem de crear espais lliures de fòbies, espais igualitaris, espais diversos i espais on les persones puguen gaudir, sense etiquetes”. En eixa línia, ha defensat que en els actes de FJFS “sempre hi ha una imatge d'igualtat i de diversitat”. Per la seua banda, la vicepresidenta d'Igualtat, Diversitat, Agermanament i RRPP de FJFS, Ángeles Alós, ha posat en valor el treball portat per la regidoria de Polítiques LGTBIQ+ en relació amb les Falles i ha manifestat l'aposta de la federació per la llibertat, la diversitat i la igualtat en tots els hàbits.
A més, Raúl Palmero ha condemnat els fets d'LGTBIQ+fòbia ocorreguts fa uns dies a València en els quals un jove, Samuel, va patir una agressió homòfoba.
L'alumnat, format per 15 jóvens de diverses ciutats del país veí, estarà fins al dimarts treballant en el municipi i assistirà a diversos cursos en els centres juvenils